Βρετανία: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Κέβιν Σπέισι

 Βρετανία: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Κέβιν Σπέισι

Ο Κέβιν Σπέισι, που έχει απασχολήσει τα τελευταία χρόνια την δικαιοσύνη, εμφανίστηκε για πρώτη φορά σήμερα, Πέμπτη 16 Ιουνίου, σε δικαστήριο του Λονδίνου, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για 5 αδικήματα, 4 εκ των οποίων αφορούν περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, με θύματα 3 διαφορετικούς άντρες.

Η πέμπτη, πιο σοβαρή κατηγορία, αφορά εξαναγκασμό ενός άντρα να προχωρήσει σε σεξουαλική πράξη χωρίς την συναίνεσή του.

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται φέρεται ότι διαπράχθηκαν από το 2005 ως το 2013 – τέσσερα στο Λονδίνο και ένα στο Γκλόστερσιρ στη δυτική Αγγλία.

Συνήγορός του δήλωσε ότι ο Κέβιν Σπέισι αρνείται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή του.

Ο 62χρονος Αμερικανός ηθοποιός κατέφθασε στο δικαστήριο συνοδευόμενος από την νομική του ομάδα και δύο αστυνομικούς.

Όπως ήταν αναμενόμενο, έξω από το δικαστήριο υπήρχαν δεκάδες κάμερες και δημοσιογράφοι, με την ασφάλεια του κτιρίου να ανοίγει πέρασμα ώστε να προχωρήσει ο Σπέισι.

Η στιγμή που ο Κέβιν Σπέισι έφτασε στο δικαστήριο για την πρώτη του αυτή ακρόαση. Φωτ.: AP Photo/David Cliff
Αφού κάθισε στο εδώλιο, ζητήθηκε από τον Κέβι Σπέισι να επιβεβαιώσει το όνομά του, την διεύθυνσή του και την ημερομηνία γέννησής του.

Ο ηθοποιός έδωσε το πλήρες όνομά του, δηλαδή Κέβιν Σπέισι Φόουλερ, ενώ τo δικαστήριο τού απευθύνθηκε ως κύριο Φόουλερ. Όταν ρωτήθηκε από τον δικαστή αν θα προτιμούσε να τον προσφωνούν κύριο Σπέισι, ο 62χρονος είπε πως είναι εντάξει και με τις δύο προσφωνήσεις.

Οι κατηγορίες διαβάστηκαν στον Σπέισι και στην πρώτη του αυτή ακρόαση, που διήρκησε μισή ώρα, δεν του ζητήθηκε να δηλώσει ένοχος ή μη.

Ο δικαστής κήρυξε τον Κέβιν Σπέισι ελεύθερο χωρίς περιοριστικούς όρους, αφού ο νομικός εκπρόσωπος του ηθοποιού είπε στο δικαστήριο πως ο ηθοποιός θα πρέπει να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες και την οικογένειά του ανάμεσα στις δικάσιμες ημέρες.

Ο Κέβιν Σπέισι θα εμφανιστεί εκ νέου σε δικαστήριο του Λονδίνου στις 14 Ιουλίου.

Πηγή: BBC, CNN, kathimerini.gr

Χρήστος Σταθόπουλος