• 24 Οκτωβρίου, 2021

“Βράζει” η Βόρεια Ελλάδα αποκλείεται το lockdown – “Πληρότητα 100% σε όλες τις ΜΕΘ”

 “Βράζει” η Βόρεια Ελλάδα αποκλείεται το lockdown – “Πληρότητα 100% σε όλες τις ΜΕΘ”

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου κ. Νίκος Καπραβέλος ενημέρωσε πως η πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας «αγγίζει» το 100%, ενώ τόνισε πως η πλειοψηφία των νοσηλευομένων είναι ανεμβολίαστοι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε:

«Η Βόρεια Ελλάδα πιέζεται πολύ με ασθενείς που αρνούνται να εμβολιαστούν. Είναι οι πιο ευάλωτοι» είπε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Όλες οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα έχουν φτάσει σε πληρότητα σχεδόν 100%. Αυτοί που έρχονται είναι ανεμβολίαστοι. Η πανδημία έχει εντοπιστεί εκεί, έχει εντοπίσει τους ευάλωτους και τους μολύνει και τους καταστρέφει».

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στο «Παπανικοάλου» τόνισε πως αυτοί που νοσηλεύονται «στη ΜΕΘ είναι όλοι ανεμβολίαστοι».
Εξέφρασε, ωστόσο, την ελπίδα του πως θα είναι κάτι προσωρινό και όχι η «αρχή μιας τραγωδίας» που οφείλεται στην επιστροφή των εκδρομέων από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο ίδιος, συνεχίζοντας, έστειλε το δικό του μήνυμα στους ανεμβολίαστους, σημειώνοντας πως, πλέον, η πανδημία αφορά εκείνους.
«Η Δράμα έχει δώσει τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών ανά 100.000 κατοίκους κι έχει το μικρότερο εμβολιασμού» εξήγησε.

Υπενθυμίζεται πως είναι συνολικά επτά οι περιφερειακές ενότητες στη Βόρεια Ελλάδα που έχουν μπει σε mini lockdown λόγω του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου.

Ειδικότερα, πρόκειται για: Καστοριά, Ξάνθη, Δράμα, Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα. Οι τρεις πρώτες μπήκαν σε καθεστώς mini lockdown χθες, Παρασκευή, καθώς “κοκκίνισαν” στον επιδημιολογικό χάρτη.

Υπενθυμίζεται πως τα περιοριστικά μέτρα που είναι στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως η Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα η Θεσσαλονίκη δεν θα μπουν σε lockdown.
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έστειλε το παραπάνω μήνυμα κατά την επίσκεψή του στην πόλη προ ημερών, ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επανέλαβε πως δεν υπάρχουν σκέψεις επιβολής μέτρων.
Συγκεκριμένα, ο τελευταίος σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει απομακρυνθεί από τη λογική των lockdown και ενημέρωσε πως θα γίνονται, πλέον, επισκέψεις σε περιοχές όπου καταγράφεται ανησυχητικό επιδημιολογικό φορτίο.