• 15 Ιουνίου, 2021

“Βράζει” η ΚΟ της ΝΔ: Δέκα τροπολογίες από Γιαννάκου – Κεφαλογιάννη για τη συνεπιμέλεια

 “Βράζει” η ΚΟ της ΝΔ: Δέκα τροπολογίες από Γιαννάκου – Κεφαλογιάννη για τη συνεπιμέλεια

Μετά τις απανωτές διαφοροποιήσεις της Όλγας Κεφαλογιάννη και της Μαριέττας Γιαννάκου σε σχέση με το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια παιδιών, οι δύο βουλευτές της ΝΔ προχώρησαν σε κατάθεση συνολικά 10 τροπολογιών για το εν λόγω νομοσχέδιο.

Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, ζητούν, μεταξύ άλλων, την απάλειψη του όρου «εξίσου» στη γονική μέριμνα, αλλαγές στο μαχητό τεκμήριο του 1/3 του χρόνου επικοινωνίας, καθώς και να αποφευχθεί η σύγχυση στο ζήτημα της κατοικίας του ανηλίκου.

ΔΙΑΒΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αιχμηρή διαφοροποίηση Γιαννάκου για τη συνεπιμέλεια με καρφιά για εκατομμύρια και διαφημίσεις (vid)

Την περασμένη Δευτέρα η Όλγα Κεφαλογιάννη με άρθρο της στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ έκανε λόγο αναφορικά με το εν λόγω ν/σ για «σοβαρές αστοχίες που προσκρούουν στο συμφέρον του παιδιού» εντοπίζοντας μάλιστα «σοβαρά νομικά και ουσιαστικά προβλήματα».

Με νέα της παρέμβαση κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, η Όλ. Κεφαλογιάννη από το βήμα της Βουλής, επανέλαβε τις έντονες επιφυλάξεις της για το νομοσχέδιο, ζητώντας βελτιώσεις σε άρθρα που «περιπλέκουν αντί να λύνουν προβλήματα».

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε και η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, δηλώνοντας την αντίθεσή της σε 6 από τα 23 άρθρα του ν/σ.

  • «Δεν χρειάζονται σολομώντειες λύσεις και άκαμπτα και οριζόντια» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός Παιδείας, διαφωνώντας τόσο με την εξίσου γονική μέριμνα, όσο και με την υποχρεωτική ποσόστωση στο χρόνο επικοινωνίας των γονέων με τα παιδιά».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, και μπροστά στην αδιαλλαξία του υπουργού Δικαιοσύνης να διορθώσει σημεία του ν/σ, η πρώην υπουργός Παιδείας έφτασε στο σημείο να πει ότι ο κ. Τσιάρας «δεν είναι και ο Πάπας της Ρώμης».