• 8 Δεκεμβρίου, 2021

Βούτσης: Να κυρωθούν άμεσα οι συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία- Οι κίνδυνοι μετά την παραίτηση Ζάεφ

 Βούτσης: Να κυρωθούν άμεσα οι συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία- Οι κίνδυνοι μετά την παραίτηση Ζάεφ

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει άμεσα προς κύρωση στη Βουλή τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία

Αφού μίλησε για αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής στο ζήτημα των σχέσεων με την Βόρεια Μακεδονία, ο Νίκος Βούτσης πρότεινε να έρθουν άμεσα για κύρωση στη Βουλή οι συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία όπως προκύπτουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναλυτικά

Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα καθιστούν προφανώς επιτακτική την ανάγκη για την άμεση κύρωση των συμφωνιών ώστε να μην είναι κενές περιεχομένου οι δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού Εξωτερικών, κ. Δένδια για «πλήρη και πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών», όπως επίσης του κ. Βαρβιτσιώτη, Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, ενώπιων του εκπροσώπου της Σλοβενικής Προεδρίας στην Ε.Ε. στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας, για την ανάγκη εφαρμογής της Συμφωνίας.

Δυστυχώς, υπό το φως των εξελίξεων αποκαλύπτεται το επικίνδυνο αδιέξοδο της μέχρι σήμερα κυβερνητικής πολιτικής που είναι όμηρος στις εσωτερικές ισορροπίες και αντιφάσεις και υπηρετεί μια απαράδεκτη «θεσμική διγλωσσία» γι’ αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα με όλες τις παραμέτρους του για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας και την ασφάλεια στην περιοχή μας.

Η κύρωση των συμφωνιών θα ενισχύσει ουσιαστικά την απαίτηση της χώρας μας για αμοιβαία έμπρακτη τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας.

Πηγή: news247.gr, ΑΠΕ