“Βουτιά” στις αγορές της Κίνας – Φόβοι για πιο σκληρό lockdown

 “Βουτιά” στις αγορές της Κίνας – Φόβοι για πιο σκληρό lockdown

Ισχυρές απώλειες σημείωσαν οι αγορές της Κίνας, καθώς οι φόβοι για ένα ακόμη αυστηρό lockdown έχει επανέλθει, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού και στο Πεκίνο.

Ο δείκτης Shenzhen υποχώρησε περίπου 5% ενώ το Shanghai Composite έχασε 4,26%.

Η Κίνα προσπαθεί να περιορίσει το χειρότερο ξέσπασμα του ιού παρά τα σκληρά lockdown στη μεγαλύτερη πόλη της, τη Σαγκάη. Το Σαββατοκύριακο, η πρωτεύουσα Πεκίνο, προειδοποίησε ότι ο ιός εξαπλώνεται συνεχώς για περίπου μια εβδομάδα.

Δυσοίωνες προβλέψεις για τη διάρκεια της ακρίβειας – Τι εκτιμούν οι αναλυτές

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 3,34% ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε πτώση 3,89%. Οι μετοχές της κινεζικής εταιρείας βίντεο Bilibili υποχώρησαν 4,3% στο Χονγκ Κονγκ και οι μετοχές της Alibaba που είναι επίσης εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ έχασαν 4,44%.

Ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε 1,9%, και ο Topix σημείωσε απώλειες 1,5%. Οι μετοχές της Nissan υποχώρησαν 5,05% μετά από δημοσίευμα του Bloomberg ότι η Renault ενδέχεται να πουλήσει μέρος του μεριδίου της στην ιαπωνική εταιρεία προκειμένου να επικεντρωθεί περισσότερο στα ηλεκτρικά οχήματα.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi υποχώρησε 1,67% και ο Kosdaq έχασε 2,52%. Οι μετοχές της Hyundai Motor σημείωσαν άνοδο 1,39% αφού η εταιρεία ανέφερε άνοδο 16,8% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2021.

Μανώλης Δράκος