• 15 Απριλίου, 2021

ΒΟΥΛΗ LIVE Η Μενδώνη απαντά σε επίκαιρη ερώτηση για την υπόθεση Λιγνάδη

 ΒΟΥΛΗ LIVE Η Μενδώνη απαντά σε επίκαιρη ερώτηση για την υπόθεση Λιγνάδη

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη απαντά σε επίκαιρη ερώτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου, τομεάρχη πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Λιγνάδη.

Η συζήτηση γίνεται στην «σκιά» της παραίτησης του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη.

Η επίκαιρη ερώτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου προς τη Λίνα Μενδώνη:

Προς την κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: «Παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου».

Επί δύο εβδομάδες ακουγόταν η παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, κ. Λιγνάδη, εξαιτίας έντονων φημών που κυκλοφορούν. Σε δημοσίευση της κ. Έλενας Ακρίτα στις 2/2/2021 αναφερόταν ότι η υπουργός Πολιτισμού είχε ζητήσει την παραίτηση του κ. Λιγνάδη, γεγονός που διαψεύστηκε από την ίδια την υπουργό. Παρόλα αυτά, η παραίτηση του κ. Λιγνάδη έγινε τελικά δεκτή πριν από δύο μέρες, στις 6/2/2021, υπό το βάρος της συγκλονιστικής συνέντευξης του Νίκου Σ. στην δημοσιογράφο Ναταλί Χατζηαντωνίου (20/20 mag.gr), στην οποία ωστόσο δεν κατονόμαζε τον κ. Λιγνάδη. Με δεδομένο ότι το Εθνικό Θέατρο είναι ένας δημόσιος οργανισμός μεγάλου πολιτιστικού κύρους και κοινωνικής εμβέλειας και με δεδομένο ότι οι σπουδαστές και σπουδάστριες της Ανώτατης Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου είχαν εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ανέφεραν πως έχουν βιώσει περιστατικά βίας τα οποία λόγω φόβου δεν έχουν καταγγείλει, η παραμικρή σκιά που πέφτει πάνω σε πρόσωπα που κατέχουν υψηλές θέσεις και που μάλιστα έχουν διοριστεί απευθείας από το επιτελικό κράτος, πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα και ακαριαία.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται η κ. Υπουργός:

Η απόφασή σας επί δύο εβδομάδες να επιβληθεί η σιωπή για την υπόθεση αυτή και άρα η ευθύνη της συγκάλυψης, παρά την κραυγή των σπουδαστών και σπουδαστριών της Ανώτατης Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ήταν αποκλειστικά δική σας ή ενεργήσατε κατόπιν συνεννόησης με τον Πρωθυπουργό του οποίου, ως γνωστόν, επιλογή ήταν ο κ. Λιγνάδης;

Η ερωτώσα βουλευτής

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)