• 18 Απριλίου, 2021

Voucher για λάπτοπ και τάμπλετ: Νέος σχεδιασμός για τις 10 Μαρτίου

 Voucher για λάπτοπ και τάμπλετ: Νέος σχεδιασμός για τις 10 Μαρτίου

Μεγάλες είναι οι καθυστερήσεις για το Voucher 200 ευρώ για αγορά λάπτοπ και τάμπλετ. Η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet, όμως ακόμη δεν έχει ξεκινήσει τίποτα. Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει ότι οι αιτήσεις για το επίδομα των 200 ευρώ που θα δοθεί σε 560.000 μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές έως 24 ετών θα ξεκινήσουν το αργότερο (εάν δεν υπάρξει νέα καθυστέρηση) έως τις 10 Μαρτίου.

Η διαδικασία για το voucher 200 ευρώ θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet ενώ σχετικά με το πώς θα κινηθεί η διαδικασία, πρώτα θα υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους προμηθευτές, στη συνέχεια θα υποβάλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι και στη συνέχεια θα ενημερωθούν ποιοι πληρούν τα κριτήρια. Όσοι τα πληρούν θα λάβουν έναν ηλεκτρονικό κωδικό που αντιστοιχεί σε έκπτωση 200 ευρώ για αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή και τάμπλετ.

Δικαιούχοι του voucher των 200 ευρώ θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι. Στους δικαιούχους θα συμπεριλαμβάνονται και όσοι δικαιούνται να λάβουν το επίδομα οικογενειακού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, αλλά αντ΄ αυτού έχουν επιλέξει να λαμβάνουν το αντίστοιχο επίδομα της Πρόνοιας.

Η έναρξη θα γίνει με το άνοιγμα της ειδικής πλατφόρμας για την αίτηση του voucher των 200 ευρώ για τους νέους ηλικίας 4 έως 24 ετών. Η σειρά των διαδικασιών έχει «φρενάρει» την ημερομηνία για το άνοιγμα της ειδικής πλατφόρμας.

Η αίτηση για το voucher 200 ευρώ θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet. Αρχικά θα υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους προμηθευτές, θα ακολουθήσει η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους και στη συνέχεια θα ενημερωθούν ποιοι πληρούν τα κριτήρια.

Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όσες λαμβάνουν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ βάσει της πρώτης εισοδηματικής κατηγορίας.