• 9 Μαΐου, 2021

Voucher 200 ευρώ για tablet και laptop: Εκδίδονται τα κουπόνια για τους δικαιούχους

 Voucher 200 ευρώ για tablet και laptop: Εκδίδονται τα κουπόνια για τους δικαιούχους

Άρχισαν να εκδίδονται τα κουπόνια των 200 ευρώ για τους δικαιούχους ηλικίας 4 ετών-24 ετών του προγράμματος “Ψηφιακή Μέριμνα” που αφορά στην αγορά tablet/laptop, όπως προέκυψε από ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τα κουπόνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως και τις 30 Ιουλίου 2021 για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων, από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής τους.

“Όχι” στο άνοιγμα πολυκαταστημάτων και κέντρων αισθητικής λένε οι λοιμωξιολόγοι

Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις επιταγές είτε για την κάλυψη του συνολικού κόστους του εξοπλισμού της επιλογής τους, είτε για την κάλυψη μέρους του συνολικού κόστους, εφόσον αυτό ξεπερνά την αξία των διαθέσιμων επιταγών.

Οι οικογένειες με περισσότερα από ένα ωφελούμενα τέκνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και τρεις επιταγές για την αγορά μίας μοναδικής συσκευής, εφόσον το επιθυμούν. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα (https://beneficiary.digital-access.gov.gr) για την υποβολή αίτησης επιχορήγησης θα είναι ανοικτή έως και τις 30 Ιουλίου 2021 και ότι δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ. Τα vouchers είναι αξίας 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.digital-access.gov.gr

Ο αριθμός των εγκεκριμένων αιτήσεων για το voucher του προγράμματος “Ψηφιακή Μέριμνα” έχει ανέλθει στις 193.665. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε άτυπα το υπουργείο Παιδείας και επικαλείται η ΕΡΤ1, ο αριθμός των αιτήσεων “μεταφράζεται” σε 335.814 δικαιούχους 4 έως 24 ετών.