• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Βορίδης: Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας

 Βορίδης: Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας

Αυτό που δεν υπάρχει στο τραπέζι είναι το lockdown. Η επέκταση της υποχρεωτικότητας εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των πιστοποιητικών εμβολιασμού που προμηθεύονται και Έλληνες από τη Βουλγαρία, χωρίς εμβολιασμό και έναντι 300 ευρώ, όπως αποκάλυψε αποκλειστική έρευνα της ΕΡΤ.

Αμείλικτα είναι τα ποσοστά με το 85% των ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ , είπε ο Μάκης Βορίδης, τονίζοντας πάντως ότι η έλλειψη ιατρικής πράξης, δηλαδή εμβολιασμού στα πιστοποιητικά από τη Βουλγαρία φαίνεται στο σύστημα και άρα εκεί θα στοχεύσουν οι έλεγχοι.

Ακρίτα: “Αληθεύει ότι κ. Βασιλακόπουλος έψαχνε ταίρι…”

Γενικώς έχουμε αυξημένη συμμόρφωση στην τήρηση των μέτρων στο Δημόσιο, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη έπέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Σχετικά με τις νέες παρεμβάσεις που προβλέπουν ότι οι ανεμβολίαστοι θα επιδεικνύουναρνητικό rapid ή μοριακό τεστ, για την είσοδο σε εμπορικά καταστήματα, τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, κομμωτήρια και εξωτερικούς χώρους εστίασης, ο κ. Βορίδης εκτίμησε ότι ο κόπος με τους ελέγχους δε σημαίνει απαραίτητα και παραπάνω κόστος για το λιανεμπόριο ενώ τόνισε ότι το μέτρο επιβλήθηκε στο πλαίσιο προστασίας των μη εμβολιασμένων.

Για την απόφαση να ενταχθεί στις αναγκαίες δραστηριότητες η άσκηση της θρησκευτικής λατρείας, ο κ. Βορίδης είπε ότι η «Εκκλησία είναι ένα μεγάλο σώμα με διαφορετικές φωνές αλλά εν τω συνόλω της έχει πάρει ξεκάθαρη θέση στο θέμα του εμβολιασμού.

Ενόψει της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό για την Αξιολόγηση, ο κ. Βορίδης υπενθύμισε ότι με το νόμο του 2016 γίνεται αξιολόγηση.

«Το ερώτημα είναι αφού το 95% παίρνει άριστα τι το κάνουμε; Ούτε το 50% δεν μπορεί να αξιοποιηθεί. Πρέπει να βρούμε λοιπόν άλλο μοντέλο που να έχει νόημα και να φέρνει αποτέλεσμα και να συνδέεται με παροχή υπηρεσιών στους πολίτες».

Πηγή: ertnews.gr