• 28 Νοεμβρίου, 2021

Βορίδης: Η σκέψη μας σε εκείνους που προστατεύουν τα σύνορα από μια ασύμμετρη απειλή

 Βορίδης: Η σκέψη μας σε εκείνους που προστατεύουν τα σύνορα από μια ασύμμετρη απειλή

Στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ, του Ελληνικού Στρατού και του Λιμενικού Σώματος, για να αντιμετωπίσουν την «ασύμμετρη απειλή» στα σύνορα, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή.

«Είναι σαφές ότι η σκέψη μας, η συμπαράστασή μας, η ηθική μας στράτευση βρίσκεται με τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ, του Ελληνικού Στρατού, του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι αυτή τη στιγμή υπερασπίζονται τα σύνορα της Ελλάδος από μια ασύμμετρη απειλή η οποία είναι απολύτως οργανωμένη και απολύτως ενταγμένη στα σχέδια της Τουρκίας και στα γεωπολιτικά παιχνίδια που αυτή θέλει παίξει», είπε ο Μάκης Βορίδης και πρόσθεσε: «Με εντυπωσιάζει αν υπάρχει άλλη προσέγγιση επί του ζητήματος αυτού. Διότι είναι ομολογημένη η εργαλειοποίηση, εκ μέρους της Τουρκίας, σε αυτό το θέμα. Είναι απολύτως ενταγμένη στους στόχους της. Απορώ εάν υπάρχουν σήμερα δυνάμεις που λένε ότι η απάντηση σε αυτή την εργαλειοποίηση είναι η απεμπόληση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδος, η απεμπόληση του ρόλου της ως υπερασπιστή των ευρωπαϊκών συνόρων και ουσιαστικά η πολιτική της καταργήσεως των συνόρων. Αυτό θα αποτελούσε συνομολόγηση στα σχέδια της Τουρκίας τα οποία ομοθυμαδόν σε αυτή την αίθουσα θα έπρεπε να καταγγέλλουμε».

Είχε προηγηθεί στο βήμα ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης, που ζήτησε να διαταχθεί ΕΔΕ για τις εικόνες προπηλακισμών σε βάρος μεταναστών που επέβαιναν σε φουσκωτό. «Γίναμε μάρτυρες εικόνων με μωρά παιδιά πάνω σε φουσκωτό σκάφος, να κλαίνε μπροστά σε έναν όχλο που προπηλάκιζαν και εξύβριζαν τη ζωή ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στη βάρκα. Το σκάφος του Λιμενικού Σώματος ήταν λίγο πιο πέρα και στη συνέχεια αποχώρησε. Θέλουμε απάντηση εάν έχει ξεκινήσει ΕΔΕ για το ποιος έδωσε την εντολή να αποχωρήσει το σκάφος του Λιμενικού. Είχε γνώση η πολιτική ηγεσία; Αλλά τι ρωτάμε σε μια κυβέρνηση που έφτασε στη σημείο να ποινικοποιεί το άσυλο;», ανέφερε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25.