• 27 Νοεμβρίου, 2021

Βορίδης για Πέραμα: “Έχει γενική άποψη ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε το έγκλημα;”

 Βορίδης για Πέραμα: “Έχει γενική άποψη ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε το έγκλημα;”

Για την καταδίωξη στο Πέραμα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 20χρονου Ρομά, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Αρχικά, απαντώντας στα πυρά της αντιπολίτευσης αναφορικά με τη στάση των αστυνομικών με την καταδίωξη, είπε ότι «από τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη μια ποινική και μια πειθαρχική διαδικασία, κανείς οφείλει να είναι πολύ προσεκτικός στο τι λέει και το τι κάνει. Ιδίως τα πολιτικά πρόσωπα. Δεν το λέω αυθαίρετα αυτό. Αυτό το λέω γιατί στην πραγματικότητα γιατί υπάρχουν κατευθύνσεις από το Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων που λένε πως τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να απέχουν από οποιαδήποτε δήλωση για συγκεκριμένες υποθέσεις που να κατευθύνουν προς τα κάπου τη δικαστική κρίση».

Επανερχόμενος σε αυτή τη δήλωση και ερωτώμενος για την επίσκεψη του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου στη ΓΑΔΑ, ο κ. Βορίδης είπε:

Οργή του Μητροπολίτη Δωδώνης για την Υπουργό Πολιτισμού: “Φοβάται μην αγιάσει;”

«Ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε. Σε μια υπόθεση που είναι υπό έρευνα, ο υπουργός επικοινωνεί με τον συγγενή του θανούντα, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν άνθρωποι που είναι της υπηρεσίας, είναι αστυνομικοί -στους οποίους έχουν αποδοθεί κατηγορίες, αλλά εν πάση περιπτώσει ακόμα και από ενδιαφέρον για να δει τη δική τους οπτική. Κατά τη γνώμη μου, σωστά ο κ. Θεοδωρικάκος τους επισκέφτηκε».

Ως προς την τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη που έδωσε συγχαρητήρια στους αστυνομικούς, ο κ. Βορίδης είπε, στο Open:

«Έχουμε να ερευνήσουμε κατά πόσο έχουν γίνει τα ενδεδειγμένα από πλευράς πολιτείας. Η απάντηση είναι πως υπάρχει μια ποινική δίωξη, άρα υπάρχει μια διαδικασία, υπάρχουν κατηγορούμενοι που θα απολογηθούν, την Τετάρτη θα πάνε στον ανακριτή. Υπάρχει και η πειθαρχική διαδικασία. Έγιναν τα ενδεδειγμένα από πλευράς πολιτείας για να διερευνηθούν οι συνθήκες του εν λόγω περιστατικού; Έγιναν! Τώρα, εκείνο το οποίο είναι απολύτως ανεύθυνο είναι αυτό που διάβασα στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Παρεμβαίνει σε μια ανοιχτή διαδικασία», είπε στη συνέχεια.

«Ο χειριστής δικηγόρος, πολύ σωστά λέει πως δεν έχει πάρει τη δικογραφία. Ο κ. Σπίρτζης σπεύδει και παίρνει θέση. Λέει πως είναι ακροδεξιοί! Πού το ξέρει; Έχει γενική άποψη ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε το έγκλημα;», διερωτήθηκε ο κ. Βορίδης.