• 21 Οκτωβρίου, 2021

Βόρεια Κορέα: Λαοθάλασσα στους δρόμους για την Πρωτοχρονιά – Δεν έχουμε κρούσματα, λέει η Πιονγκιάνγκ (vid)

 Βόρεια Κορέα: Λαοθάλασσα στους δρόμους για την Πρωτοχρονιά – Δεν έχουμε κρούσματα, λέει η Πιονγκιάνγκ (vid)

Χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν την έλευση του νέου χρόνου στην Βόρεια Κορέα.

Παρά τους περιορισμούς στη χώρα που στοχεύουν στο να αποφευχθεί μια επιδημία του κοροναϊού, από τις εικόνες που μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ εμφανίζεται μια λαοθάλασσα στους δρόμους.

Στα πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση διακρίνονται συμμετέχοντες να φορούν μάσκες, αλλά να κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο, καθώς κρατούν μπαλόνια στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ. Οι καλλιτέχνες, κανείς εκ των οποίων δεν φορούσε μάσκα, τραγουδούσαν και χόρευαν σε μια σκηνή, όπου δέσποζε ένα τεράστιο και γεμάτο χρώματα «2021».

Επιβλητικοί χιονάνθρωποι χειροκροτούσαν, καθώς οι καλλιτέχνες ερμήνευαν τραγούδια με πατριωτικού περιεχομένου ρεφρέν, όπως «δόξα στον στρατηγό Κιμ Γιονγκ Ουν» και «η πατρίδα μου μού αρέσει περισσότερο».

Δυσάρεστα νέα από Λινού για την ανοσία του πληθυσμού – Πότε θα επιτευχθεί

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Βόρεια Κορέα λέει ότι δεν έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορονοϊού, αν και έχει υποβάλει σε τεστ χιλιάδες ανθρώπους και η κυβέρνηση έχει επιβάλει σχεδόν ολικό lockdown στα σύνορα και άλλα αυστηρά μέτρα για να αποφύγει το ενδεχόμενο μιας επιδημίας.

Αξιωματούχοι στη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με τον ισχυρισμό της Πιονγκιάνγκ ότι δεν έχει κανένα κρούσμα Covid-19.