• 22 Σεπτεμβρίου, 2020

“Βόμβα” Δερμιτζάκη: Εκτιμώ ότι τα κρούσματα είναι περίπου 50 φορές περισσότερα

 “Βόμβα” Δερμιτζάκη: Εκτιμώ ότι τα κρούσματα είναι περίπου 50 φορές περισσότερα

Την εκτίμηση ότι τα πραγματικά κρούσματα κοροναϊού που καταγράφονται καθημερινά στην Ελλάδα είναι πολλά περισσότερα, εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γενετικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ μεγάλη κυκλοφορία του κορονοϊού, μεγαλύτερη απ’ όσο έχει εκτιμηθεί. Πιστεύω ότι έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δερμιτζάκης, τονίζοντας, παράλληλα, πως κατά την εκτίμησή του τα περισσότερα κρούσματα είναι σε νεαρές ηλικίες και χωρίς συμπτώματα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την μη καταγραφή τους.

«Με βάση όλες τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει υπολογίζω ότι είναι περίπου 50 φορές παραπάνω από τα κρούσματα που βλέπουμε σε μια μέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δερμιτζάκης.

«Τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά του ιού αυτού είναι πολύπλοκα», πρόσθεσε ο κ. Δερμιτζάκης, σημειώνοντας πως άλλο πρόβλημα αναφορικά με τον ιό είχαμε την περίοδο Μάρτιου – Απριλίου όταν και γέμιζαν οι ΜΕΘ και τα νοσοκομεία, άλλο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε τώρα που ζητούμενο είναι να ελεγχθεί η μετάδοση του και πιθανότατα εντελώς άλλα προβλήματα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα.