Βρυξέλλες: Πληροφορίες ότι η ΕΕ βάζει μπλόκο στη β’ δόση της Ελλάδας από το ταμείο Ανάκαμψης

 Βρυξέλλες: Πληροφορίες ότι η ΕΕ βάζει μπλόκο στη β’ δόση της Ελλάδας από το ταμείο Ανάκαμψης

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές στις Βρυξέλλες, που δημοσιεύει ο ιστότοπος iEidiseis, η Ελλάδα δεν θα λάβει τα χρήματα της δεύτερης δόσης του ταμείου ανάκαμψης που ήταν να κατευθυνθούν προς τη χώρα στα τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση για ενδεχόμενες κυρώσεις στην Ελλάδα γίνεται εδώ και καιρό στο κέντρο αποφάσεων της ΕΕ, αφού η κυβέρνηση απέτυχε να εφαρμόσει μέτρα για να πετύχει τους στόχους που της έχουν τεθεί αναφορικά με το κράτος δικαίου.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές που επικαλείται ο ιστότοπος iEidiseis, εκτιμούν ότι μετά το σκάνδαλο με τις υποκλοπές σε δημοσιογράφους και σε αρχηγό κόμματος της αντιπολίτευσης καθώς και τις παραιτήσεις των δύο υψηλόβαθμων αξιωματούχων, του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Παναγιώτη Κοντολέοντα, είναι πλέον πρακτικά αδύνατο να εκταμιευθεί η δεύτερη δόση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε πρόταση για σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου των κονδυλίων του ταμείου ανάκαμψης, πρόταση που δεν έγινε τελικά δεκτή από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Θεόκριτος Αργυριάδης