• 16 Μαΐου, 2021

“Βόμβα” από την Έυρωπαϊκή ‘Ενωση: Αμφίβολη η ανανέωση συμβολαίου με την AstraZeneca για το εμβόλιο

 “Βόμβα” από την Έυρωπαϊκή ‘Ενωση: Αμφίβολη η ανανέωση συμβολαίου με την AstraZeneca για το εμβόλιο

Σοβαρή πιθανότητα η Ευρωπαϊκή Ενωση να μην ανανεώσει τα συμβόλαια εμβολίων κατά του κοροναϊού με την AstraZeneca, σύμφωνα με την υπουργό Βιομηχανίας της Γαλλίας, Ανιές Πανιέ-Ρυνασέρ.

«Η απόφαση δεν έχει ληφθεί», αλλά μετά την απόφαση της Δανίας να μην χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, «η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι» η Ευρώπη να μην ανανεώσει τις παραγγελίες, δήλωσε η υπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο RMC.

Από το φθινόπωρο η επιστροφή στην φυσιολογική ζωή – Μπουρλά: “Ο κοροναϊός θα γίνει ένα είδος γρίπης”

«Δεν έχουμε ξεκινήσει συνομιλίες με τις Johnson & Johnson και AstraZeneca για νέο συμβόλαιο, εκεί που έχουμε συνομιλίες με τις Pfizer/BioNTech  και Moderna”.
«Εχουμε ένα χαρτοφυλάκιο με εμβόλια τύπου mRNA που λειτουργεί πολύ καλά και έχουν λίγες παρενέργειες, θα έχουμε νέα εμβόλια, αν όλα πάνε καλά, των Novavax, Sanofi, που είναι εμβόλια ενισχυτικών πρωτεϊνών, που έχουν πολύ καλά

αποτελέσματα και έχουμε καθυστέρηση 50 ετών σε αυτό το είδος της τεχνολογίας», εξήγησε. «Αυτά τα εμβόλια θα φθάσουν κατά το δεύτερο εξάμηνο, άρα θα έχουμε πολλές δόσεις σε πολλές πλατφόρμες που θα επιτρέψουν να καλύψουμε το σύνολο των αναγκών».

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι οι Pfizer-BioNTech αποδείχθηκαν «αξιόπιστος εταίρος, που τήρησε τις δεσμεύσεις και ανταποκρίθηκε στις ανάγκες μας», εν αντιθέσει με τις παραδόσεις της AstraZeneca.