Βloomberg – Υψηλόβαθμα στελέχη του Κρεμλίνου: Ο Πούτιν μπορεί να κάνει περιορισμένη χρήση πυρηνικών

 Βloomberg – Υψηλόβαθμα στελέχη του Κρεμλίνου: Ο Πούτιν μπορεί να κάνει περιορισμένη χρήση πυρηνικών

Το ενδεχόμενο ο Βλαντιμίρ Πούτιν να κάνει περιορισμένη χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, εξέφρασαν υψηλόβαθμα στελέχη του Κρεμλίνου μιλώντας στο Bloomberg.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό μέσο, κάποιοι είπαν ότι συμμερίζονται όλο και περισσότερο τον φόβο που εκφράζουν οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να στραφεί σε στην περιορισμένη χρήση πυρηνικών όπλων εάν αντιμετώπιζε μια αποτυχία στην «στρατιωτική επιχείρησή» του, όπως την αποκαλεί ο Ρώσος Πρόεδρος

Επιχείρηση “αναστροφή κλίματος” στην κοινωνία – Οι επόμενες παρεμβάσεις με προσδοκίες από τουρισμό και ΕΕ

Σχεδόν οκτώ εβδομάδες αφότου  έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία, με τις στρατιωτικές απώλειες να αυξάνονται και τη Ρωσία να αντιμετωπίζει πρωτοφανή διεθνή απομόνωση, ο αριθμός των υψηλόβαθμων στελεχών του Κρεμλίνου που αμφισβητούν την απόφασή του να πάει σε πόλεμο αυξάνεται.

Οι τάξεις των επικριτών στην κορυφή της εξουσίας παραμένουν περιορισμένες, κατανεμημένες σε θέσεις υψηλού επιπέδου στην κυβέρνηση και τις κρατικές επιχειρήσεις. Πιστεύουν ότι η εισβολή ήταν ένα καταστροφικό λάθος που θα φέρει τη χώρα πίσω για χρόνια, σύμφωνα με δέκα άτομα με άμεση γνώση της κατάστασης. Όλα τα στελέχη μίλησαν ανώνυμα στο Bloomberg, πολύ φοβισμένοι για αντίποινα για να σχολιάσουν δημόσια.

Mέχρι στιγμής, αυτοί οι άνθρωποι δεν βλέπουν καμία πιθανότητα ο Ρώσος πρόεδρος να αλλάξει πορεία και καμία προοπτική οποιασδήποτε αμφισβήτησής του στο εσωτερικό. Ολοένα και περισσότερο στηριζόμενος σε έναν στενό κύκλο σκληροπυρηνικών συμβούλων, ο Πούτιν έχει απορρίψει τις προσπάθειες άλλων αξιωματούχων να τον προειδοποιήσουν για το ακρωτηριαστικό οικονομικό και πολιτικό κόστος, είπαν.

Πηγή: skai.gr

Μανώλης Δράκος