“Βλέπει” πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο Χαραλαμπόπουλος για το δημοσίευμα του in.gr με την πλαστή φωτογραφία Τσίπρα

 “Βλέπει” πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο Χαραλαμπόπουλος για το δημοσίευμα του in.gr με την πλαστή  φωτογραφία Τσίπρα

Κλήση του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου σήμερα Τρίτη από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ μετά την ανάρτησή του στο in.gr με την πλαστή φωτογραφία προϊόν επεξεργασίας μοντάζ που δείχνει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Το Συμβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα σε τηλεδιάσκεψη, οπότε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αποφασίσει εάν θα παρέμβει αυτεπαγγέλτως, προκειμένου να εξετάσει ποιες διατάξεις του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας παραβιάζει με το δημοσίευμά του.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έγινε δέκτης πλήθους καταγγελιών, τόσο από πολίτες που διαμαρτύρονταν όσο και από συναδέλφους δημοσιογράφους.

Το δημοσίευμα ξεκινάει με την παραποίηση φωτογραφίας του Αλέξη Τσίπρα σε παλαιότερη έξοδο με την Μπέτυ Μπαζιάνα. Σβήνει τη σύζυγο του Αλ. Τσίπρα και στη θέση της βάζει τον Λιγνάδη. Σαν να είχε συνοδεύσει ο Λιγνάδης τον Τσίπρα στην έξοδό του.

Στη συνέχεια, βάζει τίτλο: «Αποκάλυψη: Είσαι παιδεραστής, Αλέξη;» Μέσα σε χρόνο dt την περασμένη Κυριακή το απόγευμα, οπότε αναρτήθηκε, το δημοσίευμα εμφανιζόταν πρώτο – πρώτο στις ειδήσεις της Google.

Η ανάρτηση Ηλιόπουλου

Στους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στον πανικό που τη διακατέχει αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζοντας το δημοσίευμα του in.gr και υπογράμμισε πως το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Μητσοτάκης έχει φωτογραφηθεί με τον Λιγνάδη, αλλά η επιχείρηση συγκάλυψης της περίπτωσης Λιγνάδη με δημοσιογραφικές λαθροχειρίες.

«Πριν από λίγο στο in.gr του γνωστού εφοπλιστή κυρίου Μαρινάκη δημοσιεύθηκε ως πρώτο θέμα μια πλαστή φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα, όπου με μοντάζ έχει αφαιρεθεί η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα και στη θέση της εμφανίζεται ο κ. Λιγνάδης υπό τον τίτλο: ‘Είσαι παιδεραστής, Αλέξη;’.

Ενημερώνουμε τους καλοθελητές της ‘ενημέρωσης’ πως με τέτοιου είδους λαθροχειρίες απλά εκθέτουν τους εαυτούς τους και φανερώνουν τον πανικό που (άραγε γιατί;) τους έχει καταβάλει.

Το πρόβλημα άλλωστε δεν είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει φωτογραφηθεί με τον κ. Λιγνάδη. Ούτε καν οι φιλικές τους σχέσεις.

Το πρόβλημα είναι ότι επί 20 ημέρες ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να συγκαλύψει το θέμα Λιγνάδη.

Ότι ο εκπρόσωπός του χαρακτήρισε ‘προσωπικούς’ τους λόγους παραίτησής του.

Ότι η κ. Μενδώνη μίλησε για ‘ανυπόστατες φήμες’ και ότι ξαφνικά ανακάλυψε πως είναι ‘επικίνδυνος’ μόνο όταν αποκαλύφθηκε ότι κατατίθεται μήνυση από θύμα βιασμού για αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί.

Η συγκάλυψη του κ. Μητσοτάκη, λοιπόν, δεν μαζεύεται με μια fake φωτογραφία από τα site και τα τρολ που τον υποστηρίζουν».

Παναγιώτης Δρίβας