• 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Βιβλική καταστροφή στην Αττική: Χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη, μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι

 Βιβλική καταστροφή στην Αττική: Χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη, μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι

Πλέον, δεν υπάρχουν ενεργές εστίες στην Αττική, και η επόμενη, δύσκολη ημέρα ξεκινά.

Αυτή την ώρα στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 5η Αυγούστου στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας με πεζοπόρα τμήματα από την Κύπρο, τη Γαλλία και το Ισραήλ, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί τρία ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Όλες οι επίγειες δυνάμεις επιχείρησαν τη νύχτα υπό την απειλή συνεχών αναζωπυρώσεων για επιτήρηση της τεράστιας έκτασης στην οποία εξελίχτηκε η μεγάλη πυρκαγιά.

Μόνο στο μέτωπο της βόρειας Αττικής εστάλησαν σε αποστολές επιτήρησης και πυρόσβεσης 500 μέλη προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ο Στρατός Ξηράς πραγματοποίησε περιπολίες ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό τώρα το πρωί θα πετάξουν εκ νέου τα εναέρια μέσα επιτήρησης μαζί με τα ισραηλινά UAV τύπου HERON. 

Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους καθώς χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη και περιουσίες χάθηκαν στο πέρασμα της πύρινης λαίλαπας. 

Η επίσημη καταγραφή των ζημιών θα αρχίσει από αύριο, Δευτέρα.

Οι εικόνες από την οδό Δρυός είναι ενδεικτικές της κόλασης που έλαβε χώρα στην περιοχή τις προηγούμενες ημέρες.

Σπίτια κατεστραμμένα, καμένα δέντρα, και όλη η περιοχή να εξακολουθεί να «καπνίζει». Η ατμόσφαιρα στην περιοχή εξακολουθεί να είναι αποπνικτική.

Οδηγία στους υπουργούς: Όχι τηλεοπτικά παράθυρα – Γραμμή άμυνας στην οργή των πολιτών για τον πύρινο όλεθρο

Οι εικόνες από την οδό Δρυός είναι ενδεικτικές της πύρινης κόλασης που έλαβε χώρα στην περιοχή τις προηγούμενες ημέρες, με την ατμόσφαιρα στην περιοχή να εξακολουθεί να είναι αποπνικτική.