• 5 Δεκεμβρίου, 2021

Βιώσιμα μέτρα στήριξης της εστίασης ζητούν οι επιχειρηματίες του κλάδου

 Βιώσιμα μέτρα στήριξης της εστίασης ζητούν οι επιχειρηματίες του κλάδου

Με την επίδοση ψηφίσματος στον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη, ολοκλήρωσαν τη σημερινή τους κινητοποίησή τους οι επιχειρηματίες της εστίασης στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας βιώσιμα μέτρα στήριξης του κλάδου.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης ζητούν να γίνουν οι επιστρεπτέες προκαταβολές μη επιστρεπτέες, επιδότηση ενεργειακού κόστους, μείωση ΦΠΑ στο 6%, απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και επαναφορά των αναστολών για τους εργαζόμενους «ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω απολύσεις», όπως υποστηρίζουν. Στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους, οι εκπρόσωποι της εστίασης τοποθέτησαν συμβολικά ένα φέρετρο έξω από Διοικητήριο, ενώ έκλεισαν για λίγη ώρα την οδό Αγίου Δημητρίου.

Γεωργιάδης για εστίαση: Κάνουν απεργία χωρίς κανένα λόγο – Διαξιφισμοί με τους καταστηματάρχες

Στο μεταξύ, να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά, να τους καταβάλλει ο εργοδότης τα ποσά που διαθέτουν για βενζίνη και αποκατάσταση των ζημιών στα «εργαλεία» δουλειάς τους, αλλά και να μην «βγαίνουν» στους δρόμους όταν επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα, ζητούν, μεταξύ άλλων, οι διανομείς, οι οποίοι σήμερα πραγματοποίησαν τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί.