• 23 Ιουνίου, 2021

Βίντεο από τις εργασίες με κομπρεσέρ στην Ακρόπολη – Φθορά σε αρχαίο γλυπτό (vid)

 Βίντεο από τις εργασίες με κομπρεσέρ στην Ακρόπολη – Φθορά σε αρχαίο γλυπτό (vid)

Νέα στοιχεία αυτή τη φορά με βίντεο που δείχνει τις εργασίες με κομπρεσέρ στην Ακρόπολη φέρνει στο φως της δημοσιότητας το avgi.gr, με αποτέλεσμα όπως αναφέρει να έχει υποστεί σοβαρή φθορά αρχαίο γλυπτό.

Στο βίντεο ακούγεται ξεκάθαρα η χρήση του κομπρεσέρ στον Ιερό Βράχο.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από το υπουργείο Πολιτισμού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΌ ΤΟ avgi.gr

Πρόκειται για το δεύτερο σοβαρό περιστατικό καθώς όπως έχουν καταγγείλει τόσο η πρόεδρος του ΣΕΑ Δέσποινα Κουτσούμπα όσο και ο αρχιτέκτονας, αναστηλωτής των Προπυλαίων Τάσος Τανούλας υπάρχει και η καταστροφή τριών πωρόλιθων από αρχαίο τοιχίο που βρέθηκε κατά τη θεμελίωση του ανελκυστήρα πλαγιάς.

  • Ο πολυδιαφημισμένος νέος ανελκυστήρας πλαγιάς, που εγκαινιάστηκε με δόξα και τιμή από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό,  δυστυχώς έχει αρχίσει ήδη να παρουσιάζει προβλήματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εδώ και καιρό έχει παρουσιαστεί πρόβλημα με την υπερθέρμανση ενός πηνείου, με αποτέλεσμα να σταματάει η λειτουργία του ανελκυστήρα έως ότου κρυώσει το συγκεκριμένο εξάρτημα.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα, μάλιστα, έχει προκαλέσει διχογνωμία ανάμεσα στην ιταλική εταιρεία MASPERO που υλοποίησε την εγκατάσταση του ανελκυστήρα πλαγιάς και της ελληνικής εταιρείας με την οποία συνεργάστηκε για το έργο. Η ελληνική εταιρεία αποδίδει το πρόβλημα στην τοποθέτηση του πηνείου από τη ΜASPERO, ενώ η ιταλική εταιρεία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι υπάρχει άλλο πρόβλημα που προκαλεί τη δυσλειτουργία του πηνείου.