• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Μαθητικό Συλλαλητήριο: Ένταση και χημικά στη μεγάλη διαδήλωση κατά της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (vid)

 Μαθητικό Συλλαλητήριο: Ένταση και χημικά στη μεγάλη διαδήλωση κατά της  Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (vid)

Ένταση επικράτησε μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. Στη μεγάλη διαδήλωση κατά της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγή στο κέντρο της Αθήνας, αστυνομικοί δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν τα κλομπ τους ενάντια σε νεαρούς/ες και να κάνουν επανειλημμένα περιορισμένη χρήση χημικών, χωρίς να προκληθούν, στην προσπάθεια να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους σε μια λωρίδας κυκλοφορίας παρά τον όγκο του συλλαλητηρίου (αρκετές εκατοντάδες).

Η ένταση ξεκίνησε όταν ζητήθηκε από τους διαδηλωτές να περιοριστούν σε μία λωρίδα κυκλοφορίας.’

Η πορεία ολοκληρώθηκε στη Βουλή λίγο πριν τις 14.00 με συμμετέχοντες να καταγγέλουν τραυματισμούς από την αναίτια επίθεση των αστυνομικών. Κατά τη διάρκεια της πορείας οι συμμετέχοντες τίμησαν τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. 

Μετά από την ανακοίνωση των βάσεων και τα καταστροφικά αποτελέσματα της ΕΒΕ (40.000 αποκλεισθέντες, 20.000 κενές θέσεις σε ΑΕΙ, 16 τμήματα με 0 εισακτέους) αποτελεί αναγκαιότητα για το μέλλον και την προοπτική τόσων χιλιάδων μαθητών η άμεση κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής με μαθητές και φοιτητές να ανανεώνουν το ραντεβού τους στη μάχη που δίνουν για την κατάργηση του μέτρου.