“Βιαστής είναι”- Πανό στην Αρχαία Επίδαυρο την ώρα της παράστασης- H παρέμβαση του ΣΕΗ

 “Βιαστής είναι”- Πανό στην Αρχαία Επίδαυρο την ώρα της παράστασης- H παρέμβαση του ΣΕΗ

Διαμαρτυρία για την απόφαση αναστολής στην εκτέλεση ποινής του Δημήτρη Λιγνάδη έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, λίγο πριν ξεκινήσει η δεύτερη παράσταση των «Περσών» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά.

Ορισμένοι θεατές σήκωσαν δύο μεγάλα πανό, που γράφουν τη φράση «βιαστής είναι». Βίντεο δείχνει ότι το πανό έχει τραβήξει την προσοχή των θεατών, ενώ αρκετοί φωναζαν «μπράβο» και χειροκροτούσαν, ενώ δεν ήταν λίγοι όσοι έσπευσαν να βγάλουν τα κινητά τους για να απαθανατίσουν τη διαμαρτυρία.

Παρέμβαση του ΣΕΗ, για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη με καταβολή εγγύησης, σημειώθηκε στο θέατρο της Επιδαύρου, το βράδυ του Σαββάτου, μετά το τέλος της παράστασης “Πέρσες”.

Συγκεκριμένα, μετά την υπόκλιση των ηθοποιών και των συντελεστών της παράστασης, ο ηθοποιός Αινείας Τσαμάτης, βγήκε στη σκηνή και διάβασε την επιστολή του ΣΕΗ για την Δημήτρη Λιγνάδη.

Κάποιοι από τους θεατές αντέδρασαν και φώναζαν “υπάρχει δικαστήριο”, ενώ περίπου 300 αποχώρησαν από το θέατρο. Ωστόσο, η πλειοψηφία των θεατών έμεινε μέχρι το τέλος του μηνύματος και χειροκρότησαν.

Λίγο πριν την έναρξη της παράστασης “Πέρσες” στο θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, θεατές σήκωσαν πανό με σύνθημα “Βιαστής είναι”.

Πολλοί φώναζαν και συνθήματα κατά της δικαστικής απόφασης για την αποφυλάκιση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Σεραφείμ Κοτρώτσος