• 18 Οκτωβρίου, 2021

Βγήκαν ξανά τα μαχαίρια στη ΝΔ – Μπακογιάννη κατά Αυγενάκη

 Βγήκαν ξανά τα μαχαίρια στη ΝΔ – Μπακογιάννη κατά Αυγενάκη

Νέοι εσωτερικοί τριγμοί στη Νέα Δημοκρατία, μετά την υπόθεση Πολάκη, καθώς η Ντόρα Μπακογιάννη εκτόξευσε βολές εναντίον του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων με αφορμή διατάξεις που θέτουν αναδρομικούς περιορισμούς στην επανεκλογή των ηγεσιών των αθλητικών ομοσπονδιών αλλά θέτουν και όρια ηλικίας στα μέλη των ΔΣ των αθλητικών ομοσπονδιών.

«Θα υπάρξει πρόβλημα με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή» προειδοποίησε η Ντ. Μπακογιάννη τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και του καταλόγισε μάλιστα «εμμονή» στην προώθηση των σχετικών αλλαγών. Η πρώην υπουργός γνωρίζει πολύ καλά τα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ο δε σύζυγός της Ισίδωρος Κούβελος είναι ενεργός αθλητικός παράγοντας και μέλος της ΕΟΕ και διατηρεί στενές σχέσεις με την ΔΟΕ.

Η κ. Μπακογιάννη μάλιστα, προειδοποίησε ότι η διάταξη «θα πέσει στα δικαστήρια».

Ο κ. Αυγενάκης απάντησε: «Η επιστολή δεν λέει ρητά ότι παραβιάζουμε την Ολυμπιακή Χάρτα», υποστήριξε σχολιάζοντας την επιστολή του στελέχους της ΔΟΕ, Τζέιμς Μακλάουντ. «Είμαστε κυρίαρχο κράτος» και η ΔΟΕ «δεν μπορεί να επιβάλλει ποινές» υποστήριξε ο υφυπουργός Αθλητισμού.