• 24 Ιανουαρίου, 2022

Βελόπουλος: Κάνετε εκπτώσεις στην κυριαρχία της χώρας (vid)

 Βελόπουλος: Κάνετε εκπτώσεις στην κυριαρχία της χώρας (vid)

“Δυστυχώς, αισθάνομαι θλίψη, γιατί δεν περίμενα ποτέ η ΝΔ να υποπέσει σε ένα τέτοιο εθνικό ολίσθημα, κάνοντας μερική οριοθέτηση ΑΟΖ. Μερική επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια προς δυσμάς. Μερικώς και αυτό. Είστε η μερική κυβέρνηση” ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος προς την κυβέρνηση, στην ομιλία του στη Βουλή.

“Αλλιώς φανταζόμουν πριν από δεκατέσσερα χρόνια αυτή την ημέρα. Τη φανταζόμουν μέρα χαράς, μέρα γιορτής, γιατί η χώρα μας άσκησε επιτέλους το δικαίωμά της να οριοθετήσει και να ανακηρύξει ΑΟΖ. Δυστυχώς, αισθάνομαι θλίψη, γιατί δεν περίμενα ποτέ η ΝΔ να υποπέσει σε ένα τέτοιο εθνικό ολίσθημα, κάνοντας μερική οριοθέτηση ΑΟΖ. Μερική επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια προς δυσμάς. Μερικώς και αυτό. Είστε η μερική κυβέρνηση. Όταν όμως κυβερνάς μία χώρα το κάνεις ολικά και συνολικά. Όχι μερικά”, είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση των συμφωνιών της Ελλάδας με την Ιταλία και την Αίγυπτο για τις θαλάσσιες ζώνες και πρόσθεσε: “Καταλαβαίνετε τι κάνετε; Ανοίγετε μια κερκόπορτα. Ανακηρύσσετε ΑΟΖ στη δύση αλλά στο Αιγαίο δεν κάνετε τίποτα γιατί φοβάστε. Υψώνετε φοβική σημαία απέναντι στην Τουρκία”.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ζήτησε από τον Πρωθυπουργό “να πει αν ισχύει το δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel, που λέει ότι δεσμεύτηκε στον κ. Μάας ότι δεν θα ζητηθεί η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, ακυρώνοντας τον κ. Δένδια ο οποίος, προς τιμήν του, έκανε έναν αγώνα για να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία. Δεν άκουσα τον Πρωθυπουργό να το διαψεύδει και περιμένω από τον κ. Πέτσα να το κάνει και θα περιμένω την Κυριακή στο Συμβούλιο της ΕΕ να δω τι θα ζητήσει η Ελλάδα”, ανέφερε.