• 12 Απριλίου, 2021

Κόντρα Δερμιτζάκη – Παυλάκη στο Facebook: “Αφελές σχόλιο” – “Το έκαψες”

 Κόντρα Δερμιτζάκη – Παυλάκη στο Facebook: “Αφελές σχόλιο” – “Το έκαψες”

Μάχη επιστημόνων στο Facebook ανάμεσα σε Γιώργο Παυλάκη και Μανώλη Δερμιτζάκη. Αφορμή στάθηκε μια αναδημοσίευση σχολίου από τον πρώτο, το οποίο έφερε την απάντηση του δεύτερου. Αποτέλεσμα; Να “μπουν” στη…μάχη κι άλλοι επιστήμονες.

Το σχόλιο που πυροδότησε την κόντρα είναι το ακόλουθο και βασίζεται στο ότι οι μεταδόσεις κοροναϊού γίνονται ως επί το πλείστον μέσα στην οικογένεια:

Η απάντηση στο σχόλιο από τον Μ. Δερμιτζάκη ήταν η ακόλουθη: «Το ποστ είναι τουλάχιστον αφελές και εσύ Γιώργο έπρεπε πρώτος να το αντιληφθείς. Δεν μπορεί να λέμε τέτοιες απλοϊκότητες και να μην καταλαβαίνουμε τι γίνεται. Το βασικότερο πρόβλημα που πάμε να λύσουμε με το μερικό και προσεκτικό άνοιγμα δεν είναι η ενδοοικογενειακή μετάδοση από μετάδοση που έρχεται από έξω αλλά η μετάδοση από άτομο μιας οικογένειας σε άτομο άλλης οικογένειας που συναντιούνται σε κλειστούς χώρους (φίλοι, παιδιά, ολόκληρες οικογένειες). Εάν αυτές οι συναντήσεις αντί να γίνουν μέσα σε κλειστό χώρο γίνονται σε ανοιχτό χώρο τότε η μετάδοση πέφτει κατακόρυφα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπακογιάννη για Πάσχα: “Αστειευόμουν. Eγώ ούτως ή άλλως μπορώ να πάω στην Κρήτη”

Να προσθέσω και μια ακόμη διάσταση. Πριν από 2-3 εβδομάδες πήρε συνέντευξη ο Παπαχελάς από τον Φάουτσι και τον ρώτησε τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα. Είπε λοιπόν μεταξύ άλλων ότι στις πολύ κόκκινες περιοχές η εστίαση πρέπει να είναι ανοιχτή μόνο έξω. Δεν είπε να μην υπάρχει εστίαση αλλά να είναι μόνο έξω!

Η απάντηση του Παυλάκη ήταν λιτή και περιεκτική… «Manolis Dermitzakis το καψες!». Η απάντηση του Δερμιτζάκη ήταν η εξής: «George Pavlakis δε νομίζω. Εσείς το καίτε με τη συνεχή επιμονή σε κάτι που είναι μη ρεαλιστικό και συνδυάζετε με ευχολόγια».