Βαξεβάνης: Προλάβετε πριν ο Μανιαδάκης γίνει νέος Χριστοφοράκος

 Βαξεβάνης: Προλάβετε πριν ο Μανιαδάκης γίνει νέος Χριστοφοράκος

Προειδοποίηση στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου για πιθανή διαφυγή του Νίκου Μανιαδάκη στο εξωτερικό, όπως είχε γίνει και με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο στην υπόθεση Siemens, απηύθυνε ο Κώστας Βαξεβάνης κατά την σημερινή του απολογία.

Σύμφωνα με το documentonews.gr, ο εκδότης και δημοσιογράφος ζήτησε τα αποκαλυπτικά στοιχεία που έχει καταθέσει σχετικά με τον «διπλό και ύποπτο ρόλο» του καθηγητή Μανιαδάκη και τους ισχυρισμούς του περί εκβιασμού από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, να διαβιβαστούν με βάση το άρθρο 38 του Ποινικού Κώδικα στην Εισαγγελία, καθώς όπως κατέθεσε επικαλούμενος δημοσιογραφικές πληροφορίες υπάρχει κίνδυνος διαφυγής του Μανιαδάκη στο εξωτερικό.

Τσόμσκι: “Πλησιάζουμε το πιο επικίνδυνο σημείο της ανθρώπινης ιστορίας”

Όπως είπε ο Βαξεβάνης, ο Μανιαδάκης έχει ήδη προσπαθήσει ως εμπλεκόμενο πρόσωπο στην υπόθεση Novartis να διαφύγει στο εξωτερικό, δίχως όμως επιτυχία.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, με τα νέα στοιχεία που κατέθεσε ο Κώστα Βαξεβάνης, ο Νίκος Μανιαδάκης τοποθετείται ξανά ως πρόσωπο κλειδί στο σκάνδαλο Novartis και δεν αποκλείεται να επιχειρήσει και πάλι να διαφύγει στο εξωτερικό, όπως είχε κάνει το 2009 ο Μιχάλης Χριστοφοράκος της Siemens.

Συγκεκριμένα ο Βαξεβάνης κατέθεσε στην ανακρίτρια απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που είχε ανταλλάξει με το Νίκο Μανιαδάκη, τον οποίο κατονόμασε ως μία από τις «πηγές» του για το σκάνδαλο Novartis. Υπενθυμίζεται Μανιαδάκης είχε αποκαλύψει στο Βαξεβάνη πτυχές του σκανδάλου Novartis καθώς επίσης και ότι είχε πέσει θύμα εκβιασμού από τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα.

Το documentonews.gr αναφέρει ότι ήδη τα νέα στοιχεία που έχει καταθέσει ο Βαξεβάνης στην ανακρίτρια, συνιστούν σύμφωνα με έγκριτους νομικούς «νέα πραγματικά περιστατικά ή στοιχεία» υπό την έννοια του άρθρου 43 παρ. 6 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Για το λόγο αυτό κρίνεται ως «επιβεβλημένη» η ανάσυρση των δικογραφιών που αρχειοθετήθηκαν ώστε να μην παραμένουν σκιές στα ελεγχόμενα πολιτικά και μη πρόσωπα, τα οποία και θα πρέπει να κληθούν εκ νέου προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι.

Μανώλης Δράκος