• 1 Δεκεμβρίου, 2021

Βασιλακόπουλος: Νέες αποκαλύψεις, δεν είπε αυτός για τα πιστοποιητικά – “Θα ζητήσω αστυνομική προστασία” – Αντίδραση των εστιατόρων

 Βασιλακόπουλος: Νέες αποκαλύψεις, δεν είπε αυτός για τα πιστοποιητικά – “Θα ζητήσω αστυνομική προστασία” – Αντίδραση των εστιατόρων

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το περιστατικό προπηλακισμού του καθηγητή Θεόδωρου Βασιλακόπουλου σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα, καθώς όπως υποστηρίζει ο ίδιος την παρατήρηση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν την έκανε ο ίδιος αλλά ο συνάδελφός του κ. Λουκίδης ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο τραπέζι.

“Έπεσαν πάνω μου και με απείλησαν ότι θα μου κάψουν το αμάξι», ανέφερε ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και αποκάλυψε πως σκέφτεται να ζητήσει αστυνομική προστασία.

#Με_την_ταβερνα_του_Ζιωγα: Στα trends μετά το επεισόδιο με τον Βασιλακόπουλο

«Ήμασταν 20 περίπου λοιμωξιολόγοι. Είχαμε ένα συνέδριο στην Καλαμπάκα και επισκεφτήκαμε μία ταβέρνα. Ένας εκ των συναδέλφων μου πήγε στη διεύθυνση του μαγαζιού και ζήτησε να γίνουν έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμών, καθώς βλέπαμε ότι δεν είχαν ελεγχθεί», είπε και πρόσθεσε πως «αμέσως μετά πιθανότατα ο γιος του πήγε στο τραπέζι τους όπου τους έδιωξαν κακήν κακώς», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος στον ΣΚΑΙ. Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος είπε πως «βγαίνοντας από το μαγαζί έπεσαν δύο πάνω μου, έπεσα κάτω και μου έσκισαν τα πουκάμισα. Οι συνάδελφοί μου προσπάθησαν να με σώσουν». Μάλιστα ισχυρίστηκε πως ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας τον απείλησε μόλις του είπε ότι θα δημοσιοποιούσε το περιστατικό.

«”Τι νομίζεις ότι επειδή βγαίνεις στα κανάλια και στον ΣΚΑΙ θα σε σώσουν”, μου είπε ο ιδιοκτήτης και με απείλησε πως θα έρθει να με βρει στο νοσοκομείο στην Αθήνα, όπου εργάζομαι, ενώ μου είπε πως αν τολμήσω να μείνω το βράδυ στην περιοχή, θα μου κάψει το αυτοκίνητο», είπε ο καθηγητής. Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε πως δεν έχει καταθέσει ακόμα μήνυση «γιατί σκοπός μου δεν είναι να εκδικηθώ» και πρόσθεσε πως ο στόχος των γιατρών «δεν είναι να κάνουμε κακό στη κοινωνία, ζητάμε να εφαρμόζεται ο νόμος για να προστατεύεται η κοινωνία».

Σύμφωνα με το OPEN, από την ταβέρνα υποστηρίζουν πως είχαν ενημερωθεί πως είναι όλοι εμβολιασμένοι.

Ο Επίκουρος Καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Στέλιος Λουκίδης είπε στο OPEN πως ο ίδιος ζήτησε να γίνουν έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού. «Κάναμε μία ευγενική παρατήρηση επειδή δεν γίνονταν έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και υπήρξε μία έντονη αντίδραση. Ο σκοπός ο δικός μου ήταν να συζητήσω με έναν επαγγελματία της περιοχής», ανέφερε ο κ. Λουκίδης. Για την επίθεση που δέχτηκε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σημείωσε πως «υπήρξε μία στόχευση στο πρόσωπό του. Ειπώθηκαν άσχημα πράγματα από το προσωπικό και την ιδιοκτησία. Να μην μείνουμε στο ζήτημα της αντιπαράθεσης. Είμαστε όλοι μέλη σε μία προσπάθεια». «Η αντίδραση ήταν πάρα πολύ έντονη», σχολίασε ο κ. Λουκίδης. Υπήρχε και χειροδικία και «εγώ αυτή την εικόνα θέλω να τη διαγράψω από το μυαλό μου».

Την οργισμένη ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ προκάλεσε η επίθεση του ιδιοκτήτη της ταβέρνας στον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.

  • «Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. «Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής.

Η αντίδραση των εστιατόρων

Ωστόσο την ίδια στήριξη δεν δείχνουν τα μέλη της Ένωσης Εστιατορίων & Συναφών Αττικής, που αναφέρουν σε ανάρτησή τους στο Facebook: “Τους λογαριασμούς (ενοίκια, ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ, δάνεια, κ.λ.π) να τους στείλουμε στον καθηγητή κύριο Βασιλακόπουλο. Δυστυχώς, καμία σοβαρή πρόταση δεν γίνεται από την μεριά των ανθρώπων που ασχολούνται με την πανδημία, και που σκοπό θα έχει τον έλεγχο της όλης κατάστασης. Το αποτέλεσμα είναι η ΕΣΤΙΑΣΗ να δέχεται καθημερινά πόλεμο, με σκοπό την οικονομική καταστροφή. Επιτέλους στηρίξτε την ΕΣΤΙΑΣΗ, με επιχορηγήσεις και ΜΗ επιστρέπτεα χρήματα”.