Βαρύ το κλίμα για Γεραπετρίτη μετά τα μηνύματα με Φουρθιώτη – Αντίδραση Μητσοτάκη μετά τις εξηγήσεις του στενού συνεργάτη του

 Βαρύ το κλίμα για Γεραπετρίτη μετά τα μηνύματα με Φουρθιώτη – Αντίδραση Μητσοτάκη μετά τις εξηγήσεις του στενού συνεργάτη του

Πολικές θερμοκρασίες επικράτησαν στο Μέγαρο Μαξίμου από την… επέλαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των στιγμιότυπων οθόνης από το κινητό του υπόδικου Μένιου Φουρθιώτη με μηνύματα και εξερχόμενες κλήσεις προς τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Το κλίμα είναι βαρύ για τον στενό συνομιλητή του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεξί του χέρι στο Μαξίμου, καθώς δεν παραγνωρίζεται ότι η αντιπολίτευση θα στοχεύσει ευθέως προς τον Πρωθυπουργό.

Ωστόσο επελέγη κατόπιν των εξηγήσεων που έδωσε ο κ. Γεραπετρίτης να μην γίνουν σπασμωδικές κινήσεις με το σκεπτικό ότι «ο Μένιος Φουρθιώτης ενοχλούσε τηλεφωνικά τους πάντες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν συνομιλητής του Γιώργου Γεραπετρίτη ή του γίνονταν εξυπηρετήσεις όπως θέλει να προβάλει η αντιπολίτευση για να αποπροσανατολίσει και να τα βάλει όλα στο ίδιο τσουβάλι» εξηγούσε γνώστης του παρασκηνίου στο Μαξίμου.

  • Θεωρείται μάλιστα από τις ίδιες κυβερνητικές πηγές ότι το περιεχόμενο της γραπτής συνομιλίας Φουρθιώτη-Γεραπετρίτη είναι ενδεικτικό της χαμηλής αξιοπιστίας του πρώτου και πως μεταφράζει ως υψηλή γνωριμία την ανταλλαγή τυπικών απαντήσεων.

Άλλοι κυβερνητικοί συνομιλητές ήταν πάντως λάβροι για την αφέλεια με την οποία αντιμετώπισε ο κ. Γεραπετρίτης το τηλεφωνικό πρέσινγκ του Μένιου Φουρθιώτη παραγνωρίζοντας τους κινδύνους, αλλά και την αίσθηση που καλλιεργεί ο υπόδικος ότι επίκεινται και άλλες αποκαλύψεις του.

Ο υπουργός Επικρατείας διοχέτευσε γραπτή δήλωση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ενώ το μεσημέρι στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών θα φανούν απόλυτα οι προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη δεδομένου ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα κληθεί να απαντήσει ευθέως αν εξακολουθεί να περιβάλει ο Πρωθυπουργός με εμπιστοσύνη τον Γιώργο Γεραπετρίτη. Ως αργά το βράδυ πάντως δεν καλλιεργούνταν κλίμα εξόδου για τον υπουργό.

  • «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται για μία ακόμη φορά σε ασκήσεις ανθρωποφαγίας. Προς ενημέρωση του λοιπόν. Ουδέποτε έχω δει ούτε γνωρίζω εξ όψεως τον κύριο Φουρθιώτη. Απάντησα σε οχλήσεις του όταν ο ίδιος επικαλείτο απειλές κατά της ζωής του. Αν από αυτό συνάγει οποιαδήποτε ευθύνη, έχει απλά παραιτηθεί από τη λογική. Επιπλέον, όταν ο κύριος Φουρθιώτης ξεκίνησε ψευδείς και προσβλητικές δηλώσεις, κατέθεσα σε βάρος του μήνυση, η οποία εκκρεμεί στην ποινική δικαιοσύνη. Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται και επενδύει στον κύριο αυτόν, μπορεί να παραστεί ένας εκπρόσωπός του στη δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης» απάντησε ο υπουργός επικρατείας στην ανακίνηση του θέματος από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Παναγιώτης Δρίβας