• 26 Νοεμβρίου, 2020

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση υπονομεύει την υγεία και την οικονομία (vid)

 Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση υπονομεύει την υγεία και την οικονομία (vid)

Για υπονόμευση της υγείας και της οικονομίας επέκρινε την κυβέρνηση ο Γιάνης Βαρουφάκης, μετά την ανακοίνωση των μέτρων.

Μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση εκδίκασης των εκκρεμών του νόμου Κατσέλη, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 είπε ότι θα στηρίξει τα μέτρα, αλλά δεν θα δώσει καμία ανοχή σε μια κυβέρνηση που, το προηγούμενο διάστημα δεν υλοποίησε τις προτάσεις για μαζικά τεστ, για πρόσληψη 7.000 γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ και για επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ όσο διαρκεί η πανδημία.

Δένδιας: Είμαστε ανοιχτοί στη συνεργασία με όλους τους γείτονες, αλλά τους όρους του Διεθνούς Δικαίου

«Τι κάνατε για αυτά; Μια τρύπα στο νερό. Απολύτως τίποτα. Δεν αποτύχατε απλώς· επιλέξατε να μην τα κάνατε», είπε ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος έκανε λόγο για «δόλια σχεδιασμένη αποτυχία, υπέρ της ολιγαρχίας» των κλινικαρχών, «που δεν σας επιτρέπουν να κάνετε μαζικούς διορισμούς στο ΕΣΥ».

Μιλώντας επί του νομοσχεδίου για τις εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ως ενορχηστρωτή μιας«μνημονιακής συμφωνικής ορχήστρας, που παρουσιάζει ένα ακόμα έργο, στο πλαίσιο της λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας, η οποία έχει ρίζες στο πρώτο μνημόνιο. Τώρα εμπλουτίζεται σε αυτό που ονομάζουμε 5ο μνημόνιο, που ξεκίνησε με τον πτωχευτικό νόμο, συνεχίζεται με το σημερινό νομοσχέδιο και εξελίσσεται με την επανακρατικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς». Όπως είπε χαρακτηριστικά, το σημερινό νομοσχέδιο είναι «ένα κομματάκι ενός ψηφιδωτού, ενός κόλπο γκρόσο», εναντίον της μεγάλης πλειοψηφίας των ανθρώπων, που βασίζονται στη Βουλή, για να τους προστατεύσει«αλλά με τις ψήφους της ΝΔ παραδίδονται στην πιο προκλητική επιδρομή της λούμπεν ολιγαρχίας “χωρίς σύνορα”». Το νομοσχέδιο τελειώνει τον νόμο Κατσέλη, και την όποια προστασία παρέχει στους δανειολήπτες, τον εκκαθαρίζει με συνοπτικές διαδικασίες αφήνοντας καθαρό το πεδίο για τον πτωχευτικό νόμο που πρόσφατα ψήφισε η ΝΔ, είπε ο κ. Βαρουφάκης.