Βαρουφάκης: Η ακρίβεια δεν είναι θεωρητική- Καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων

 Βαρουφάκης: Η ακρίβεια δεν είναι θεωρητική- Καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων

«Τα ψέματα τελειώνουν κάπου εδώ. Η ακρίβεια δεν είναι θεωρητική, δεν είναι ζήτημα για εμάς τους πολιτικούς στη Βουλή, καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων και χρειάζονται άμεσα πρακτικά μέτρα».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει σε δήλωσή του στη συγκέντρωση της γενικής απεργίας ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. «Μετά από εδώ θα είμαι στην Ολομέλεια που θα καταθέσω εκ μέρους του ΜέΡΑ25 μια τροπολογία. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε όλοι οι βουλευτές, ανεξαρτήτως κομμάτων. Να μην κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε κανένα νοικοκυριό για τρεις μήνες, και μετά βλέπουμε, ας συσσωρευτούν χρέη, θα κουρευτούν», σημείωσε και σχολίασε:

«Ο κ. Μητσοτάκης λέει θα φορολογήσει την κερδοφορία της ΔΕΗ, ας το δούμε αυτό. Σήμερα πρέπει να περάσουμε στη Βουλή την τροπολογία του ΜέΡΑ25, να μην κοπεί κανένα νοικοκυριό από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Παράλληλα, πρέπει να σταματήσει αυτή η ιστορία, ότι αφήνουμε τους ολιγάρχες να κλέβουν τον κόσμο στον λογαριασμό της ΔΕΗ και μετά λέει θα τους φορολογήσουμε κάποια στιγμή. Είναι σαν η αστυνομία να αφήνει τους ληστές να ληστεύουν επειδή λέει θα φορολογηθούν αργότερα από την εφορία, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

«Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή τώρα, όχι να περιμένουμε τον πολυχρονεμένο πρωθυπουργό πότε θα αποφασίσει αν θα ανεβάσει τον κατώτατο μισθό, πώς θα τον ανεβάσει. Να ανέβει ανάλογα με την αύξηση του τιμάριθμου του τελευταίου ενάμισι έτους, τώρα, άμεσα, κάθε βδομάδα, κάθε μήνα να υπάρχει Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή. Αυτά είναι τα απολύτως ελάχιστα, όλα τα άλλα είναι θεωρία», είπε και κατέληξε:  https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.509.0_en.html#goog_1167461818360p geselecteerd als afspeelkwaliteit

«Ο κόσμος εκεί έξω για να μπορεί να ακούει εμάς τους πολιτικούς και να συμμετάσχει στη δημοκρατική διαδικασία αυτή τη στιγμή χρειάζεται την προστασία μας και την προστασία μπορούμε να τη δώσουμε περνώντας την τροπολογία του ΜέΡΑ25».

Με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Μανώλης Δράκος