• 7 Μαΐου, 2021

Β. Κορέα: Η μεγάλη ανατροπή με τον διάδοχο του Κιμ

 Β. Κορέα: Η μεγάλη ανατροπή με τον διάδοχο του Κιμ

Οι νέες φήμες ότι ο δικτάτορας της Β. Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν είναι σε κώμα διαδέχτηκαν και τα σενάρια για τον διάδοχο του. Αν και η αδελφή του εμφανίζεται ως επικρατέστερη, νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα οποία μάλιστα αναφέρουν ότι το χρίσμα έχει ήδη δοθεί σε περίπτωση θανάτου του ανώτερου ηγέτη της χώρας: στον θείο του, Κιμ Πιονγκ-Ιλ!

Και ο διάδοχος είναι ο Κιμ Πιονγκ-Ιλ, o θείος του Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Ο Κιμ Πιονγκ-Ιλ είναι ο αδερφός του πατέρα του Κιμ Γιονγκ-Ουν, Κιμ Γιονγκ-Ιλ, και απευθείας απόγονος του πατριάρχη της οικογένειας, Κιλ Ιλ-σουνγκ.

Η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων φυσικά προτιμά τον Ιλ από την από την Κιμ Γιο-γιονγκ, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό του καθεστώτος Thae Yong-ho, ο οποίο το 2016 αυτομόλησε στη Νότια Κορέα.

Ο Thae σχολίασε πως η Γιο-γιονγκ δεν κατέχει την δύναμη και τις ικανότητες να επιβληθεί λόγω της ηλικίας της αλλά και του γεγονότος πως είναι γυναίκα, κάτι που στην Βόρεια Κορέα δεν θα μπορούσαν να δεχτούν εύκολα, μιας και το καθεστώς είναι οπισθοδρομικό.

«Το πρόβλημα είναι πως η Κιμ Γιο-γιονγκ δεν μπορεί να ηγηθεί της χώρας. Για να αποφευχθεί αυτό, δηλαδή να γίνει εκείνη πρόεδρος, η ηγεσία του στρατού θα προσπαθήσει να επαναφέρει τον Κιμ Πιονγκ-ιλ, ο οποίος εικάζεται πως είναι σε κατ’οίκον περιορισμό», σχολίασε ο Thae.

Μάλιστα, προειδοποίησε πως σε περίπτωση θανάτου του Κιμ και την αδερφή του στην προεδρία, το ενδεχόμενο για εμφύλιο είναι μεγάλο και μόνο ο Πιονγκ-Ιλ μπορεί να το σταματήσει.

Ο Πιονγκ ήταν για χρόνια εξόριστος στην Ευρώπη, ζώντας μια ξέφρενη ζωή με γυναίκες και πάρτι.

Ο πρώην υπουργός εξωτερικών της Τσεχίας, Λιούμπομιρ Ζαοραλεκ, είχε δηλώσει παλαιότερα πως ο Πιονγκ είχε προσαρμοστεί πλήρως στην ευρωπαϊκή ζωή, ωστόσο πρόσεχε πάντα τις εκφράσεις του σχετικά με την ζωή στην Βόρεια Κορέα.

Η φήμη του playboy συνοδεύει τον Πιονγκ, καθώς τα πάρτι που διοργάνωνε στα 70’s, στα χρόνια της εξορίας του ήταν γεμάτα από καλλονές και αλκοόλ, κάτι που δεν είδε ποτέ με καλό μάτι ο πατέρας του και ο αδερφός του.