• 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Τζόρτζια Μελόνι: Πως η ηγέτης του ακροδεξιού “Αδέλφια της Ιταλίας” ξεπέρασε τον Σαλβίνι- Από σερβιτόρα σε κλαμπ της Ρώμης σταρ των ρατσιστών και ομοφοβικών

 Τζόρτζια Μελόνι: Πως η ηγέτης του ακροδεξιού “Αδέλφια της Ιταλίας” ξεπέρασε τον Σαλβίνι- Από σερβιτόρα σε κλαμπ της Ρώμης σταρ των ρατσιστών και ομοφοβικών

Το ακροδεξιό κόμμα, Αδέλφια της Ιταλίας, με επικεφαλής την Τζόρτζια Μελόνι, είναι πρώτη πολιτική δύναμη στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών, σύμφωνα με γκάλοπ της εταιρείας Supermedia Youtrend.
Αναλυτικά, τα Αδέλφια της Ιταλίας -με επικεφαλής την Τζόρτζια Μελόνι- εξασφαλίζουν το 20,4% της πρόθεσης ψήφου και ακολουθεί η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, με ποσοστό 20,3%.

Σε ό,τι αφορά τις δυο άλλες μεγάλες πολιτικές δυνάμεις, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα «πείθει» το 19,5% των Ιταλών, ενώ τα Πέντε Αστέρια δεν ξεπερνούν το 14%.

Η Giorgia Meloni (γεννημένη στις 15 Ιανουαρίου 1977) είναι ηγέτης του εθνικού-συντηρητικού κόμματος Brothers of Italy από το 2014 και πρόεδρος του Κόμματος των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών από το 2020. Είναι μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιταλίας από το 2006. Υπηρέτησε ως Υπουργός Νεότητας στην κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι (2008-2011) και πρόεδρος της δράσης Νέων και στη συνέχεια των Νέων στην Ιταλία , τα τμήματα της νεολαίας της Εθνικής Συμμαχίας και άνθρωποι της ελευθερίας αντίστοιχα.

Giorgia Meloni - Home | Facebook

Η Giorgia Meloni γεννήθηκε στη Ρώμη το 1977. Ο πατέρας της ήρθε από τη Σαρδηνία και η μητέρα της ήρθε από τη Σικελία . Ο πατέρας της, φορολογικός σύμβουλος , άφησε την οικογένειά του όταν ήταν έντεκα ετών. Μεγάλωσε στην περιοχή Garbatella .

Το 1992, σε ηλικία 15 ετών, προσχώρησε στο Μέτωπο Νεολαίας, την πτέρυγα νεολαίας του εθνικού συντηρητικού Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος (MSI). Αυτά τα χρόνια ίδρυσε τον συντονισμό των φοιτητών Gli Antenati (The Ancestors), ο οποίος συμμετείχε στη διαμαρτυρία ενάντια στη δημόσια μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης που προώθησε η υπουργός Rosa Russo Iervolino . Το 1996 έγινε η εθνική ηγέτης της Φοιτητικής Δράσης, του φοιτητικού κινήματος της Εθνικής Συμμαχίας , του δεξιού κληρονόμου του MSI, που εκπροσωπεί αυτό το κίνημα στο Φόρουμ Φοιτητικών Συλλόγων που ιδρύθηκε από το ιταλικό Υπουργείο Παιδείας . Την ίδια χρονιά, κέρδισε δίπλωμα στο Ινστιτούτο Amerigo Vespucci .

Piper Club, Rome - Get Piper Club Restaurant Reviews on Times of India  Travel
H ηγέτης των Ιταλών εθνικιστών ξεκίνησε από σερβιτόρα στο φημισμένο Piper Club της Ρώμης

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών εργάστηκε επίσης ως νταντά, σερβιτόρα και μπάρμαν στο Piper Club, ένα από τα πιο διάσημα νυχτερινά κέντρα της Ρώμης.

Piper Club Roma - Home | Facebook

Πήρε το δίπλωμα γυμνασίου στις γλώσσες στο Ινστιτούτο “Amerigo Vespucci” της Ρώμης, με το τελικό σήμα 60/60.

Το 1998, αφού κέρδισε τις πρωταρχικές εκλογές, εξελέγη μέλος της επαρχίας της Ρώμης , διατηρώντας αυτήν τη θέση μέχρι το 2002. Το 2000 εξελέγη εθνική διευθύντρια και το 2004 ήταν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της δράσης νεολαίας, η πτέρυγα νεολαίας του κόμματος.

Η Giorgia Meloni γεννήθηκε στη Ρώμη το 1977. Ο πατέρας της ήρθε από τη Σαρδηνία και η μητέρα της ήρθε από τη Σικελία . [1] Ο πατέρας της, φορολογικός σύμβουλος , άφησε την οικογένειά του όταν η Γιώργια Μελώνη ήταν έντεκα ετών. Μεγάλωσε στην περιοχή Garbatella .

Meloni, l'ingannevole populismo autarchico di Giorgia - FIRSTonline

Το 1992, σε ηλικία 15 ετών, προσχώρησε στο Μέτωπο Νεολαίας, την πτέρυγα νεολαίας του εθνικού συντηρητικού Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος (MSI). Αυτά τα χρόνια ίδρυσε τον συντονισμό των φοιτητών Gli Antenati (The Ancestors), ο οποίος συμμετείχε στη διαμαρτυρία ενάντια στη δημόσια μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης που προώθησε η υπουργός Rosa Russo Iervolino.Το 1996 έγινε η εθνική ηγέτης της Φοιτητικής Δράσης, του φοιτητικού κινήματος της Εθνικής Συμμαχίας , του δεξιού κληρονόμου του MSI, που εκπροσωπεί αυτό το κίνημα στο Φόρουμ Φοιτητικών Συλλόγων που ιδρύθηκε από το ιταλικό Υπουργείο Παιδείας . Την ίδια χρονιά, κέρδισε δίπλωμα στο Ινστιτούτο Amerigo Vespucci .

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών εργάστηκε επίσης ως νταντά, σερβιτόρα και μπάρμαν στο Piper Club, ένα από τα πιο διάσημα νυχτερινά κέντρα της Ρώμης.

Giorgia Meloni, la solidarietà è il segno distintivo del femminismo - Il  Fatto Quotidiano

Πήρε το δίπλωμα γυμνασίου στις γλώσσες στο Ινστιτούτο “Amerigo Vespucci” της Ρώμης, με το τελικό σήμα 60/60.

Το 1998, αφού κέρδισε τις πρωταρχικές εκλογές, εξελέγη μέλος της επαρχίας της Ρώμης , διατηρώντας αυτήν τη θέση μέχρι το 2002. Το 2000 εξελέγη εθνική διευθύντρια και το 2004 ήταν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της δράσης νεολαίας, η πτέρυγα νεολαίας του κόμματος . .

Η πολιτική της καριέρα


Στις γενικές εκλογές του 2006, η Meloni εξελέγη στην Ιταλική Βουλή . Στη συνέχεια έγινε η νεότερη Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου. Την ίδια χρονιά άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Το 2008 διορίστηκε Υπουργός Πολιτικής Νεολαίας στο τέταρτο υπουργικό συμβούλιο με επικεφαλής τον ιθαγένεια των μέσων ενημέρωσης Σίλβιο Μπερλουσκόνι , θέση που κατείχε μέχρι τις 16 Νοεμβρίου 2011 όταν ο πρώην αναγκάστηκε να παραιτηθεί ως πρωθυπουργός εν μέσω οικονομικής κρίσης και διαμαρτυριών του κοινού. Ήταν η νεότερη υπουργός στην ιστορία της Ιταλικής Δημοκρατίας. Τον Αύγουστο του 2008, η Meloni κάλεσε τους Ιταλούς αθλητές να μποϊκοτάρουν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου σε διαφωνία με την κινεζική πολιτική που εφαρμόστηκε έναντι του Θιβέτ . Ωστόσο, αυτή η δήλωση επικρίθηκε από τον Μπερλουσκόνι και τον υπουργό Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι .

Το 2009 το κόμμα της συγχωνεύτηκε με τη Forza Italia στο The People of Freedom και ανέλαβε την προεδρία του τμήματος νεολαίας του ενωμένου κόμματος, που ονομάζεται Young Italy. Την ίδια χρονιά ψήφισε υπέρ του νόμου περί κατά της ευθανασίας .

Τον Νοέμβριο του 2010, εξ ονόματος του υπουργείου, παρουσίασε ένα πακέτο 300 εκατομμυρίων ευρώ που ονομάζεται «Δικαίωμα στο Μέλλον», το οποίο στοχεύει στην επένδυση σε νέους και περιλαμβάνει πέντε πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων κινήτρων για νέους επιχειρηματίες , μπόνους υπέρ των προσωρινών εργαζομένων και δάνεια για άξιους σπουδαστές.

Τον Νοέμβριο του 2012 ανακοίνωσε την προσπάθειά της να αμφισβητήσει την ηγεσία του κόμματος του Λαού της Ελευθερίας εναντίον του Angelino Alfano , σε αντίθεση με την υποστήριξη του κόμματος του Υπουργικού Συμβουλίου του Μόντι . Μετά την ακύρωση των πρωτοπόρων, συνεργάστηκε με τους συναδέλφους πολιτικούς Ignazio La Russa και Guido Crosetto για να εκπονήσουν μια πολιτική κατά του Monti, ζητώντας ανανέωση στο κόμμα και επικρίνοντας επίσης την ηγεσία του Silvio Berlusconi

.

Amazon.com: Giorgia Meloni: La rivoluzione dei conservatori (Italian  Edition) eBook: Giubilei, Francesco: Kindle Store

Ηγέτης των αδελφών της Ιταλίας


Τον Δεκέμβριο του 2012, οι Meloni, La Russa και Crosetto ίδρυσαν ένα νέο πολιτικό κίνημα, τους Brothers of Italy (FdI), το όνομα του οποίου προέρχεται από τα λόγια του Ιταλικού Εθνικού Ύμνου . Στις γενικές εκλογές του Φεβρουαρίου 2013 , στάθηκε ως μέλος του κεντροδεξιού συνασπισμού του Μπερλουσκόνι και έλαβε 2,0% των ψήφων και 9 έδρες. Η Meloni επανεκλέχθηκε στο Βουλή των Αντιπροσώπων για τη Λομβαρδία και αργότερα διορίστηκε ο αρχηγός του κόμματος στο σπίτι, μια θέση που θα κατείχε μέχρι το 2014, όταν παραιτήθηκε για να αφιερωθεί στο κόμμα. Τον διαδέχθηκε ο Fabio Rampelli.

Τον Μάρτιο του 2014 έγινε πρόεδρος των αδελφών της Ιταλίας και τον Απρίλιο διορίστηκε για τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2014 ως ηγέτης των αδελφών της Ιταλίας και στις πέντε εκλογικές περιφέρειες, αλλά το κόμμα της έλαβε μόνο το 3,7% των ψήφων, χωρίς να υπερβαίνει το όριο 4% και ως εκ τούτου δεν έγινε βουλευτής του ΕΚ , παρά τη λήψη 348.700 ψήφων.

Ως αρχηγός του κόμματος αποφάσισε να σχηματίσει συμμαχία με το Lega Nord του Matteo Salvini , ξεκινώντας πολλές πολιτικές εκστρατείες μαζί του ενάντια στην κεντροαριστερή κυβέρνηση του Matteo Renzi , τοποθετώντας το FdI σε ευρωσκεπτικιστικές και λαϊκιστικές θέσεις.

Στις 4 Νοεμβρίου 2015 ίδρυσε τη γη μας – Ιταλούς με την Giorgia Meloni , μια συντηρητική πολιτική επιτροπή για την υποστήριξη των εκστρατειών της. Το Land μας ήταν παράλληλος οργανισμός με το FdI και στόχευε στη διεύρυνση της δημοφιλούς βάσης του FdI.

Στις 30 Ιανουαρίου 2016 συμμετείχε στην Οικογενειακή Ημέρα, μια διαδήλωση κατά των ΛΟΑΤ δικαιωμάτων, η οποία κηρύχθηκε κατά της υιοθεσίας παιδιών για ΛΟΑΤ ζευγάρια. Την ίδια Οικογενειακή Ημέρα, η Meloni ανακοίνωσε ότι ήταν έγκυος. Η κόρη της Ginevra γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου.

Giorgia Meloni – POLITICO

Στις δημοτικές εκλογές του 2016 στη Ρώμη , η Meloni υποψήφισε δήμαρχο με την υποστήριξη του Us με τον Salvini , αλλά σε αντίθεση με τον υποψήφιο που υποστηρίχθηκε από το Forza Italia του Berlusconi . Η Meloni κέρδισε το 20,6% των ψήφων, σχεδόν διπλάσια από εκείνη του υποψηφίου της FI, αλλά δεν προκρίθηκε για το υποψήφιο, ενώ το FdI κέρδισε ένα πειστικό 12,3%. [21]

Η Meloni με τους Matteo Salvini και Silvio Berlusconi το 2018


Κατά τη διάρκεια του συνταγματικού δημοψηφίσματος τον Δεκέμβριο του 2016 σχετικά με τη μεταρρύθμιση που προώθησε η κυβέρνηση του Ρένζι, η Μελόνι ίδρυσε την επιτροπή «Όχι, Ευχαριστώ» και συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές συζητήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας κατά του πρωθυπουργού Ρένζι. Όταν το “Όχι” κέρδισε με σχεδόν το 60% των ψήφων, η Meloni κάλεσε για πρόωρες εκλογές και, όταν η Ρένζι παραιτήθηκε, απέκρουσε την εμπιστοσύνη από την επόμενη κυβέρνηση με επικεφαλής τον Paolo Gentiloni .

Στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2017 στην Τεργέστη , το συνέδριο των αδελφών της Ιταλίας ενέκρινε την επανεκλογή της Meloni ως προέδρου του κόμματος, καθώς και την ανανέωση του λογότυπου του κόμματος και την ένταξη της Daniela Santanchè , ενός μακροχρόνιου δικαιώματος – πολιτικός πτέρυγας.

ANSA-BOX/Giorgia Meloni si racconta, ecco in che cosa credo - Ultima Ora -  ANSA

Στις γενικές εκλογές του 2018 , οι αδελφοί της Ιταλίας στάθηκαν ως μέρος του κεντροδεξιού συνασπισμού, με το Forza Italia του Berlusconi, το Salvini’s League και το Raffaele Fitto ‘s Us με την Ιταλία . Το κόμμα της Meloni έλαβε 4,4% των ψήφων και περισσότερες από τρεις φορές τις θέσεις που κέρδισε το 2013. Εκλέχτηκε στην Βουλή των Αντιπροσώπων για την μονομελή εκλογική περιφέρεια της Λατίνας με το 41% ​​των ψήφων. Η κεντροδεξιά συμμαχία, στην οποία ο Σύνδεσμος αναδείχθηκε ως η κύρια πολιτική δύναμη, κέρδισε μια πληθώρα των εδρών στη Βουλή των Αντιπροσώπων? Ωστόσο, καμία πολιτική ομάδα ή κόμμα δεν κέρδισε την πλήρη πλειοψηφία, με αποτέλεσμα το κοινοβούλιο να κρέμεται .

Τον Οκτώβριο του 2019, η ομιλία της σε ένα δεξιό συνέδριο στη Ρώμη , όπου μίλησε κατά της ομοφυλοφιλίας , έγινε viral στις ιταλικές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και έγινε αντικείμενο πολλών σχολίων. Είναι εναντίον οποιουδήποτε νόμου που αναγνωρίζει ομοφυλοφιλικούς πολιτικούς συνεταιρισμούς ή γάμους και είναι εναντίον νόμου κατά της ομοφοβίας, δηλώνοντας ότι στην Ιταλία δεν υπάρχει ομοφοβία

Με πληροφορίες από την wikipedia

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.