• 22 Ιανουαρίου, 2022

Τζόνσον: Σημαντική πίεση στα νοσοκομεία τις επόμενες εβδομάδες λόγω της Όμικρον

 Τζόνσον: Σημαντική πίεση στα νοσοκομεία τις επόμενες εβδομάδες λόγω της Όμικρον

Τα νοσοκομεία θα υποστούν «σημαντική» πίεση τις επόμενες εβδομάδες στη Βρετανία, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον.

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, αποκλείοντας, ωστόσο, το ενδεχόμενο νέων περιορισμών.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η πίεση στο NHS (τη δημόσια αρχή Υγείας), στα νοσοκομεία μας, θα είναι σημαντική κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων εβδομάδων και ίσως περισσότερο», είπε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης στο περιθώριο μιας επίσκεψης σε ένα εμβολιαστικό κέντρο στην Αγγλία.

«Αναμφίβολα, η Όμικρον συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα», συμπλήρωσε ο ίδιος, όμως είναι «προφανώς λιγότερο μολυσματική» σε σύγκριση με άλλες παραλλαγές όπως η Άλφα και η Δέλτα.

Η Βρετανία, μία από τις πλέον πληγείσες χώρες με σχεδόν 140.000 νεκρούς από την πανδημία, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια έκρηξη μολύνσεων (περισσότερα από 137.000 κρούσματα στην Αγγλία και την Ουαλία χθες), οι οποίες αποδίδονται στην Όμικρον.

Ωστόσο, ο Μπόρις Τζόνσον απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβάλει νέους περιορισμούς εκτός της τηλεργασίας και της χρήσης της μάσκας που ήδη εφαρμόζονται, στηριζόμενος στη διενέργεια τεστ και σε μια εκστρατεία μαζικών εμβολιασμών με την αναμνηστική δόση, η οποία επέτρεψε, σύμφωνα με τον ίδιο, να χορηγηθεί μια επιπλέον δόση στο 76% των ενηλίκων.