Τζόκοβιτς για Τσιτσιπά: “Ελπίζω να καταλάβει το λάθος του”

 Τζόκοβιτς για Τσιτσιπά: “Ελπίζω να καταλάβει το λάθος του”

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σχολίασε τη συμπεριφορά που είχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο επεισοδιακό παιχνίδι με τον Νικ Κύργιο, με τον κορυφαίο Σέρβο τενίστα να μην δικαιολογεί τα νεύρα και τα ξεσπάσματα του Έλληνα πρωταθλητή.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος έχει πληρώσει ακριβά τη δική του συμπεριφορά στο US Open 2020, τόνισε σε Σέρβους δημοσιογράφους ότι «Οι απόψεις διίστανται για το παιχνίδι του Τσιτσιπά με τον Κύργιο στο Wimbledon. 

Υπάρχουν άνθρωποι που λένε πως οτιδήποτε προσελκύει το ενδιαφέρον είναι καλό, αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω 100%. Υπάρχουν αθλητικές αξίες και συμπεριφορές που εμείς θέλουμε να δούμε στο court, μεταξύ μας οι συναθλητές.

Εγώ αποβλήθηκα πριν από δύο χρόνια όταν χτύπησα την επόπτρια με την μπάλα, άρα δεν μπορώ να μιλήσω σαν κάποιος που δεν έχει κάνει τίποτα κακό στο court, σαν κάποιος που δεν έχει σπάσει ποτέ ρακέτα. Απεναντίας, πολλές φορές έχω συμπεριφερθεί άσχημα και αντιαθλητικά από άποψη συναισθηματικών ξεσπασμάτων, αλλά πάντα προσπαθώ να συμπεριφέρομαι με σεβασμό απέναντι στον αντίπαλό μου».

Στη συνέχεια ο Νόβακ Τζόκοβιτς χαρακτήρισε τυχερό τον Στέφανο Τσιτσιπά, καθώς όταν χτύπησε το μπαλάκι με δύναμη δεν «πέτυχε» κάποιο άνθρωπο.

«Υπάρχουν παίκτες των οποίων η συμπεριφορά σε προκαλεί ή σε εκνευρίζει και αντίπαλοι που δεν σε κάνουν να νιώθεις έτσι. Είναι ατομικό άθλημα, είμαστε όλοι διαφορετικοί και είναι σχετικό το τι είναι καλό και τι όχι. Υπάρχουν διαφορετικές οπτικές για ό,τι συνέβη σε αυτό το ματς.

Αυτό που συνέβη σε μένα στο US Open παραλίγο να συμβεί στον Τσιτσιπά. Ήταν τυχερός, γιατί δεν χτύπησε κανέναν απευθείας στο κοινό, παρότι η μπάλα χτύπησε στον τοίχο και μετά κάποιον στην εξέδρα. Χτύπησε την μπάλα αρκετά δυνατά.

Έχω ζήσει τέτοια κατάσταση στο παρελθόν και ξέρω πόσο εκνευριστικό μπορεί να γίνει στο court. Παρόλα αυτά, ντρέπομαι και πάντα μετανιώνω όταν κάνω ένα τέτοιο λάθος. Ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο του τένις, διότι ξέρω ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι σωστή», τόνισε ο Τζόκοβιτς.

«Ελπίζω να καταλάβει ο Τσιτσιπάς ότι είναι λάθος και ότι ήταν τυχερός, ρισκάροντας να χτυπήσει κάποιον και να αποβληθεί από το ματς», συμπλήρωσε ο Σέρβος τενίστας.

Θεόκριτος Αργυριάδης