• 6 Δεκεμβρίου, 2020

Τζιχαντιστές στην Αθήνα: “Κόκκινος” συναγερμός για επικείμενο χτύπημα – Εκτεταμένες παρακολουθήσεις

 Τζιχαντιστές στην Αθήνα: “Κόκκινος” συναγερμός για επικείμενο χτύπημα – Εκτεταμένες παρακολουθήσεις

Στο «κόκκινο» η χώρα όσον αφορά τον κίνδυνο διασποράς του κοροναϊού, αλλά όχι μόνον. Στο «κόκκινο» και για την ενδεχόμενη δράση δικτύου τζιχαντιστών στη χώρα μας, με το βάρος να πέφτει στην προστασία γαλλικών στόχων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Οκτωβρίου, κατά την τριμερή συνάντηση κορυφής, Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, που είχε γίνει στη Λευκωσία, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι φέρεται ότι παρέδωσε στους κ. Αναστασιάδη και Μητσοτάκη έκθεση για διεθνή δράση τζιχαντιστών.

Αθ. Λινού στο libre: Το lockdown δεν θα λύσει την εκθετική έξαρση, τι πρέπει να γίνει – Φοβάμαι το burn out

Ανησυχία που αποτυπώθηκε και στο «χαρτί», συγκεκριμένα στην κοινή δήλωση της 8ης Τριμερούς, Κύπρου – Αιγύπτου –Ελλάδας, όπου οι τρεις ηγέτες υπογράμμιζαν «εκ νέου την ανάγκη ενίσχυσης των διεθνών προσπαθειών για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού», ενώ προέτρεπαν «τη διεθνή κοινότητα, ιδίως τα Ηνωμένα Έθνη, να αναλάβει περαιτέρω ενέργειες, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, εναντίον όλων των τρομοκρατικών ομάδων, ανεξάρτητα από τις μορφές τους και ιδεολογίες.

Καθώς και συγκεκριμένες ενέργειες και μέτρα για να λογοδοτήσουν εκείνοι οι περιφερειακοί φορείς που παρέχουν σε τρομοκρατικές ομάδες χρήματα, όπλα, ξένους τρομοκράτες, ασφαλείς καταυλισμούς, υποκινήσεις και μέσα ενημέρωσης, σε σαφή παραβίαση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Η αναφορά δε, σε «περιφερειακούς φορείς» που παρέχουν στήριξη από το παρασκήνιο σε τρομοκράτες, μάλλον την Άγκυρα φωτογραφίζει…

Ακολούθησαν τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Παρίσι και Βιέννη -τις πρωτεύουσες των κρατών, δηλαδή, που στήριξαν περισσότερο τη χώρα μας στη διένεξή της με την Άγκυρα- αλλά και κάποιες συλλήψεις με περίεργο… άρωμα εντός της ελληνικής επικράτειας.

Σήμερα εξάλλου τα «Παραπολιτικά» αφιερώνουν το πρωτοσέλιδό τους στο θέμα, υπό τον τίτλο, «Αποκαλυπτικό έγγραφο για χτύπημα στην Αθήνα – Red alert σε γαλλικούς στόχους».

Σύμφωνα, ειδικότερα, με το «εμπιστευτικό» όσο και «κατεπείγον» έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας, με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου που δημοσιεύει η εφημερίδα -μία εβδομάδα δηλαδή πριν τη δολοφονία του ελευθερόφρονα Γάλλου εκπαιδευτικού- ζητείται από τις κατά τόπου υπηρεσίες εντατικοποίηση «στο έπακρο» των μέτρων προστασίας για πρόσωπα και εγκαταστάσεις γαλλικού ενδιαφέροντος.

Στόχος, όπως αναφέρεται, η πρόληψη και αποτροπή οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας εις  βάρος τους, ενώ ζητείται και η ενεργοποίηση όλου του δικτύου πληροφοριών.

Ταυτοχρόνως, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών έχουν μπει «τουλάχιστον 20 – 30 φανατικοί ισλαμιστές, που υπολογίζεται ότι βρίσκονται σε ελληνικά hot spots προσφύγων», επίσης «15 υποστηρικτές της τζιχάντ, που εμφανίζονται την τελευταία διετία στα τουλάχιστον 60 (ανεπίσημα) ‘τζαμιά’ στην Αθήνα και άλλες πόλεις».

Σύμφωνα δε, με έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας, μόνο το 2018 -επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή- 951 άτομα παρακολουθούνταν από τις ελληνικές διωκτικές αρχές, ύστερα από υπόδειξη ξένων υπηρεσιών.

Νίκος Παπαδημητρίου