• 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Τζανακόπουλος: Η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού δεν αποτελεί λύση

 Τζανακόπουλος: Η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού δεν αποτελεί λύση

«Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε μία τεράστια αποτυχία της κυβέρνησης στον εμβολιασμό», υπογράμμισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε σημερινή παρέμβασή του.

Συγκεκριμένα, «η κυβέρνηση έλεγε ότι ήδη από το Μάιο θα έχουμε καταφέρει να καλύψουμε το 70% του πληθυσμού και πλησιάζουμε σχεδόν στο Σεπτέμβριο με το ποσοστό εμβολιασμού να μην ξεπερνά το 55% με 56%», υποστήριξε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97.8».

«Κατ’ αρχάς δεν υπήρξε καμία οργανωμένη εκστρατεία», συμπλήρωσε. «Αυτό που έκανε η κυβέρνηση ήταν να χορηγήσει τεράστια χρηματικά ποσά σε διάφορα media, χωρίς τελικά να δούμε κάποια καμπάνια ενημέρωσης. Αυτό που είδαμε ήταν “παρελάσεις” ειδικών -ή και λιγότερο ειδικών- σε διάφορα τηλεοπτικά πάνελ, στα οποία ο καθένας έλεγε την άποψή του, χωρίς η κυβέρνηση να φροντίσει να υπάρχει κεντρική οργάνωση για τη συστηματική ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την αξία του εμβολιασμού», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Επιπλέον», είπε, «είχαμε τα σημαντικά λάθη και τα μπρος-πίσω της κυβέρνησης με το AstraZeneca». «Όλα αυτά καλλιέργησαν σύγχυση και καχυποψία στους πολίτες», εξήγησε. «Στη συνέχεια -αντί για εκστρατεία ενημέρωσης- είχαμε τον κ. Μητσοτάκη να κουνά το δάχτυλο και να μαλώνει τους πολίτες», πρόσθεσε.

«Η απάντηση στην ξεκάθαρη αυτή αποτυχία της κυβέρνησης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ούτε και η εκδικητικότητα των μέτρων απέναντι σε πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.