• 7 Μαΐου, 2021

Τζανάκης: “Μην βάζει μπροστά το κράτος η Εκκλησία – Ο μεγαλύτερος φόβος είναι οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας”

 Τζανάκης: “Μην βάζει μπροστά το κράτος η Εκκλησία – Ο μεγαλύτερος φόβος είναι οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας”

Να μην βάζει μπροστά το κράτος η Εκκλησία για να λειτουργήσει τις μέρες του Πάσχα ζήτησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Ν.Τζανάκης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής εξέφρασε τον προβληματισμό του για την λειτουργία των ναών την Μεγάλη Εβδομάδα καθώς μπορούν να μετατραπούν σε υγειονομικές βόμβες.

Παράλληλα, ο κ.Τζανάκης ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικός για την συζήτηση που έχει ξεκινήσει ως προς τις μετακινήσεις από νομό σε νομό τις μέρες του Πάσχα.

Όπως σημείωσε η κάμψη των διασωληνωμένων – θανάτων θα έρθει με μια χρονοκαθυστέρηση 2-3 βδομάδες μετά την κάμψη των κρουσμάτων και τα νοσοκομεία θα πιέζονται μέχρι τις 20/4. «Ελπίζω ότι θα σταματήσουμε γύρω στα 900 κρεβάτια». 

Φόρος σε 1,1 εκατομ. συνταξιούχους για τα αναδρομικά

Παράλληλα, ο καθηγητής τόνισε πως ζούμε μια παρατεταμένη κορύφωση του κορωνοιου καθώς είναι μεγάλη η διασπορά υπογραμμίζοντας πως το το νούμερο των 200 χιλιάδων ενεργών κρουσμάτων εξάγεται από μια προσομοίωση που έχουν κάνει και που δείχνει πως τα κρούσματα είναι 4-6 φορές πιο πάνω από το αριθμό που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ. 

Σημείωσε πως ίσως είναι και τριπλάσια από αυτά που ανακοινώνονται και ότι αν γινόταν τεστ σε όλο τον πληθυσμό θα ανακαλύπταμε 8000 – 9000 την ημέρα.