• 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Τζανάκης: Δεν υπάρχουν άγνωστα συστατικά στα εμβόλια

 Τζανάκης: Δεν υπάρχουν άγνωστα συστατικά στα εμβόλια

Δεν υπάρχει κανένα άγνωστο συστατικό του εμβολίου“, δήλωσε σε συνέντευξή του, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Ο καθηγητής, ανέφερε ότι εκτός του mRNA που περιέχει το εμβόλιο, υπάρχουν δύο κύρια συστατικά.

Το PEG 200 και μία άλλη σορβιτόλη που είναι στο άλλο εμβόλιο, είναι κοινά συστατικά που υπάρχουν σε καλλυντικά και σε άλλα πράγματα. Το mRNA του ιού είναι ένα μικρό κομματάκι, ας πούμε το ένα χιλιοστό του RNA του ιού, είναι αυτό που κωδικοποιεί την πληροφορία που θα ενεργοποιήσει το αμυντικό μας σύστημα.

Εμπλοκή με την ταφή του Μίκη- Oργισμένη αντίδραση της Μαργαρίτας:”Είναι μόνο δικός μας ο μπαμπάς”- Τι λέει η Παγκρήτιος- Την δευτέρα η απόφαση δικαστηρίου

Αυτό μπαίνει στο σώμα μας, διαλύεται το πολύ σε 10-12 ώρες και δεν υπάρχει κάτι άλλο στον οργανισμό μας. Από ‘κει και ύστερα, πυροδοτείται ένας μηχανισμός ανοσίας παρόμοιος με τον μηχανισμό που πυροδοτείται όταν αρρωστήσουμε με φυσικό τρόπο. Δεν γίνεται κάτι διαφορετικό στο σώμα μας”, επεσήμανε ο καθηγητής.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του βρετανικού συμβουλίου εμβολιασμού στην οποία αναφέρει ότι δεν μπορεί να δώσει σε πρώτη φάση “πράσινο φως” για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών – και θα συνεξετάσει τις επιπτώσεις στην κοινωνία και την εκπαιδευτική διαδικασία, είπε πώς “Υπάρχουν τα ατομικά οφέλη των ανθρώπων αυτών”.

Ενδεχομένως όταν είναι χαμηλό το επιδημιολογικό φορτίο μιας χώρας ο κίνδυνος νόσησης και να πάθει ένας νεαρός κάτι είναι ίσως περίπου λίγο μεγαλύτερος πάντως όχι πολύ μεγαλύτερος από τον κίνδυνο κάποιες παρενέργειες από το εμβόλιο. Εντούτοις μπορεί να αποτελέσουν τη θρυαλλίδα που θα συντηρεί την πανδημία και υπό αυτή την έννοια δεν νομίζω ότι αυτή η πρόταση έχει εφαρμογή.

Η συντήρηση της πανδημίας μπορεί να γίνει μέσω οποιασδήποτε ομάδας δεν εμβολιαστεί και αυτό σημαίνει πάρα πολλά πράγματα. Πρώτα από όλα ότι η πανδημία θα διαιωνίζεται, ο ιός θα μεταλλάσσεται και μπορεί μία του μετάλλαξη να θέσει εκτός μάχης τον εμβολιασμό που έχει γίνει και ξανά από την αρχή”.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.