• 22 Απριλίου, 2021

Typologies.gr : “Φωτιά” στη συνδρομητική TV: Μπαίνουν ΑΝΤ1 και Mega απέναντι σε Cosmote TV και Nova

 Typologies.gr : “Φωτιά” στη συνδρομητική TV: Μπαίνουν ΑΝΤ1 και Mega απέναντι σε Cosmote TV και Nova

Νέα δεδομένα στην κούρσα για την επίγεια συνδρομητική τηλεόραση και τις υπηρεσίες streaming, όπως περιγράφουν οι typologies.gr.

Μπορεί ο ΑΝΤ1 να έχει φανερό προβάδισμα έχοντας ξεκινήσει την προετοιμασία από το περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά στο παιχνίδι μπαίνει και το Mega και επίσημα κατοχυρώνοντας τον τίτλο Megaflix. Παράλληλα οι ομάδες της SupeLeague που βρίσκονται στη Nova, ξεκινούν τις συζητήσεις για τη SuperLeague TV.

Οι πρώτες σκέψεις για την αξιοποίηση της ταινιοθήκης έγιναν τον περασμένο Οκτώβριο όπως είχε αποκαλύψει η στήλη. Σημειώνεται πως το σχέδιο μελών της ΕΙΤΗΣΕΕ ήταν μετά το κλείσιμο του Mega, να κερδίσουν τον πλειστηριασμό και να αναπτύξουν υπηρεσίες streaming ή να πουλάνε στα μέλη τους τα πρόγραμμα του Mega που θα ήθελαν να προβάλουν.
Η Cosmote TV αλλά και η Nova αποκτούν δυνητικά στο μέλλον δύο ανταγωνιστές, ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν και τις “φωτογραφικές” διατάξεις που ψήφισε η κυβέρνηση. Οι διατάξεις αυτές δίνουν προβάδισμα στους αδειούχους σταθμούς ελεύθερης λήψης για την απόκτηση άδειας επίγειας συνδρομητικής τηλεόρασης, χωρίς διαγωνισμό και απαγορεύουν σε Cosmote και Nova να διεκδικήσουν το ίδιο δικαιώμα.

Ο τηλεοπτικός φορέας του ΟΤΕ, Cosmote TV βρίσκεται σε ανοδική πορεία με σημαντικές επενδύσεις στην τηλεόραση, ενώ η Forthnet (Nova) είναι σε μεταίχμιο με την αλλαγή ιδιοκτησίας και την απόκτηση του ελέγχου από τον όμιλο United μέσω της BC Partners.Όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα υπάρχει μια συσπείρωση δυνάμεων από την ελεύθερη τηλεόραση, απέναντι στους παίκτες της συνδρομητικής, επιδιώκοντας να αλλάξουν τις ισορροπίες και να πάρουν ένα μερίδιο της αναπτυσσόμενης αγοράς.

Πηγή: typologies.gr