• 27 Σεπτεμβρίου, 2021

“Τσουνάμι” οι καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού – Τι καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας – Πόσο είναι η “ταρίφα”

 “Τσουνάμι” οι καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού – Τι καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας – Πόσο είναι η “ταρίφα”

Πλοκάμια σε όλη τη χώρα έχουν τα κυκλώματα που εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης για τον κοροναϊό.

Αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες στην Δράμα καθώς εκτός από υγειονομικούς αφορούν εκπαιδευτικούς και δημοτικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, σην πόλη της Δράμας το αντιεμβολιαστικό κίνημα έχει απλωθεί επικίνδυνα με τον Ιατρικό Σύλλογο να καταγγέλλει πως εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του Δήμου, όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, έχουν προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό νόσησης.

Στη Δράμα συγκεκριμένα φαίνεται πως αρκετοί έχουν προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό νόσησης, για να αποφύγουν τον εμβολιασμό τους.

Στο αρχείο η υπόθεση Βαλυράκη

«Όσοι δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, βρήκαν αυτό το παραθυράκι, συνεργάστηκαν με ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια, και ίσως με γιατρούς που εκτελούσαν αυτά τα τεστ στα ιατρεία τους, πήραν ένα χαρτί και δηλώθηκαν στην πλατφόρμα ότι νοσούν εκείνη τη στιγμή» δήλωσε η Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Γιώργο Γεωργιάδη ο ακόλουθος διάλογος έγινε μεταξύ ενός μικροβιολόγου της περιοχής και ενός πολίτη που ζητούσε να βγάλει ψεύτικο rapid test: «Ζητήσανε και είπανε θέλουμε να μας δώσετε ένα rapid test, θετικό.. απαντάνε, κύριε πρέπει να έρθετε εδώ να το δούμε κτλ, μα τι είναι αυτά που λέτε, αφού σε συνεννόηση με κάποιους κλινικούς γιατρούς – εργαστήρια, το κάνουν προς 10 ευρώ, εγώ σας πήρα τηλέφωνο να ξέρω αν είναι τα 5 ευρώ».

Στη Δράμα οι ενδιαφερόμενοι προμηθεύονται το ψευδώς θετικό rapid τεστ έναντι χρηματικού ποσού, με την “ταρίφα” από 10 έως 50€.