• 15 Απριλίου, 2021

Τσιτσιπάς: “Έσπασε” το υγειονομικό πρωτόκολλο στο Μαϊάμι, αλλά δεν αποκλείστηκε – Αντιδράσεις για τους διοργανωτές

 Τσιτσιπάς: “Έσπασε” το υγειονομικό πρωτόκολλο στο Μαϊάμι, αλλά δεν αποκλείστηκε – Αντιδράσεις για τους διοργανωτές

Η παράβαση του υγειονομικού πρωτοκόλλου στο Μαϊάμι εκ μέρους του Στέφανου Τσιτσιπά και του πατέρα του προβάλλεται σήμερα από την ισπανική Marca.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα η ATP δημιούργησε ένα «επικίνδυνο προηγούμενο» στο Miami Open, χωρίς να τιμωρήσει τον Στέφανο Τσιτσιπά για την έξοδο από το φούσκα, παρά τους κανόνες που το απαγορεύουν σαφώς.

Οι κανόνες του τουρνουά αναφέρουν ότι εκτός από πρόστιμο, κάθε παίκτης που φεύγει από τη φούσκα αντιμετωπίζει άμεσο αποκλεισμό, αλλά ο Τσιτσιπάς κλήθηκε μόνο να πληρώσει ένα πρόστιμο.

Οι παίκτες στο τουρνουά πρέπει να παραμένουν στο ξενοδοχείο και να προπονούνται στις εγκαταστάσεις τους και να μην τις αφήνουν, αλλά ο Έλληνας παίκτης, μαζί με τον πατέρα και τον προπονητή του, έφυγαν από τον περιορισμένο χώρο πριν από το παιχνίδι του προημιτελικού με τον τον Hubert Kurkacz.

Αυτή η αποκάλυψη εξηγεί γιατί ο Τσιτσιπάς δεν μοιράστηκε το αυτοκίνητο με τον Hurkacz για να μεταβεί στο γήπεδο για τον αγώνα τους, καθώς είχε γίνει σύσταση από τους διοργανωτές για κάτι τέτοιο ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης.

Η ανησυχία είναι, ωστόσο, ότι οι παίκτες έχουν τώρα δει ότι οι παραβιάσεις αυτών των περιορισμών ενδέχεται να μην αντιμετωπίζονται τόσο σοβαρά όσο φαντάζονταν κάποτε.