• 24 Ιουλίου, 2021

Τσίπρας: Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους όλο το μίσος που στοκάρουν απέναντι στη νεότητα τα αυταρχικά καθεστώτα

 Τσίπρας: Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους όλο το μίσος που στοκάρουν απέναντι στη νεότητα τα αυταρχικά καθεστώτα

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το εργασιακό νομοσχέδιο εξαπέλυσε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας.

Αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως ο κ. Μητσοτάκης αποκαθήλωσε το εργασιακό δίκαιο με την ομιλία του και τον κατηγόρησε για απόπειρα φίμωσης των πολιτικών του αντιπάλων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των νέων από την κυβέρνηση, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού:

«Πώς να κρύψετε το φόβο, την απέχθεια, την περιφρόνηση, προς τη νέα γενιά; Στερείτε από τους νέους της πατρίδας μας τα όνειρα για πρόσβαση στα πανεπιστήμια. Στέλνετε αστυνομία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τους στοχοποιήσατε, τους κυνηγήσατε με βαρβαρότητα, τους συκοφαντήσατε, στην πανδημία. Στέλνετε χιλιάδες από αυτούς στην ανεργία με την πολιτική σας. Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους της χώρας μας, όλο το μίσος που στοκάρουν παντού και πάντα απέναντι στη νεότητα τα αυταρχικά καθεστώτα άλλης επιλογής» είπε μεταξύ άλλων.

«Η πιο κραυγαλέα επιλογή σας: Τους στερήσατε ακόμη και την επιλογή και τους υποχρεώσατε να κάνουν ένα συγκεκριμένο εμβόλιο (AstraZeneca), ενώ ξέρατε ότι σε όλη την Ευρώπη η επιστημονική κοινότητα είχε εγείρει σοβαρές ενστάσεις για τη χορήγησή του σε νέες ηλικίες. Και εσείς το χορηγήσατε αποκλειστικά στους κάτω των 39. Χωρίς δικαίωμα άλλης επιλογής».τόνισε.

Στηλίτευσε δε τα περί εργατοπατέρων προσθέτοντας ότι «η ΝΔ είτε στα πανεπιστήμια ή στο χώρο της εργασίας έχει στήσει τα πιο άθλια καθεστώτα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιδρώντας στην ομιλία του πρωθυπουργού, υποστήριξε ότι προσπάθησε «να αποκαθηλώσει τους μύθους» με «προκατασκευασμένα επιχειρήματα» αλλά τελικά «αποκαθήλωσε το εργατικό δίκαιο, την κοινωνική δικαιοσύνη, προσπαθώντας να εγείρει συναισθήματα κοινωνικού αυτοματισμού και να δημιουργήσει μία εικόνα διχασμού για την ελληνική κοινωνία».

Επίσης, χαιρέτισε την παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή κάνοντας λόγο για «πρόοδο για τη δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη» και κατηγορώντας τον ότι αποφεύγει να έρθει να απαντήσει στα ερωτήματα που του έχει θέσει «σαν το διάολο το λιβάνι». «Δεν έχετε επιχειρήματα; Περιφρονείτε τον διά ζώσης κοινοβουλευτικό διάλογο; Ή μήπως φοβάστε τον δικαστικό επιμελητή για τα χρέη του κόμματός σας;», διερωτήθηκε, ενώ ανεβάζοντας τους τόνους, υπογράμμισε ότι «δεν είναι εύκολο να κρύψεις ισχυρές αλήθειες, είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού».

«Και είναι μάταιος κόπος να προσπαθείτε να φιμώσετε όσους λένε αλήθειες» τόνισε, διερωτώμενος πώς μπορεί να κρυφτεί ότι μας κυβερνά «ένα κόμμα χρεοκοπημένο και οικονομικά αλλά και ηθικά», «ένα κόμμα, ο μεγαλύτερος στρατηγικός κακοπληρωτής και μάλιστα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».