Τσίπρας στο OPEN: Η Ελλάδα έχει το ακριβότερο ρεύμα στην ΕΕ γιατί έχει Κυριάκο Μητσοτάκη – Παραλογισμός αυτό που ζούμε με τους λογαριασμούς (vid)

 Τσίπρας στο OPEN: Η Ελλάδα έχει το ακριβότερο ρεύμα στην ΕΕ γιατί έχει Κυριάκο Μητσοτάκη – Παραλογισμός αυτό που ζούμε με τους λογαριασμούς (vid)

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την επιλογή της να μην λαμβάνει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας που έχουν γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open και τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλου και Ευλαμπία Ρέβη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί δεν λαμβάνει αντίστοιχα μέτρα με αυτά που έλαβε η Ισπανία και η Πορτογαλία για την ανακούφιση των πολιτών από τους εξαιρετικά φουσκωμένους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, επισημαίνοντας πως η ενεργειακή κρίση και το ντόμινο της ακρίβειας στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την εμμονή της κυβέρνησης στη στήριξη εκείνων που κερδοσκοπούν και θησαυρίζουν με την έκρηξη της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και αναρωτήθηκε τι αλήθεια περιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας. Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φορολογήσει τα ουρανοκατέβατα κέρδη των εταιρειών ενέργειας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θέλουμε λεφτόδεντρα, θέλουμε να κόψουμε τα κλεφτόδεντρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι η κοινωνική λεηλασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη ενέχει τον κίνδυνο να υπάρξει στη χώρα νέα ανθρωπιστική κρίση και υπογράμμισε ότι όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κάνει εκλογές εξαντλεί τα πολεμοφόδια για την ανασυγκρότηση της χώρας. Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε απόλυτα σίγουρος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές και υπογράμμισε: «Το να κερδίσουμε τις εκλογές θα είναι εύκολο. Το δύσκολο θα είναι η ανασυγκρότηση της χώρας και της οικονομίας».

Τα βασικά σημεία:

– Η Ελλάδα έχει το ακριβότερο ρεύμα στην ΕΕ γιατί έχει Κυριάκο Μητσοτάκη

– Είναι παραλογισμός αυτό που ζούμε με τους λογαριασμούς

– Η ΔΕΗ έχει πάνω από 1 δισ. ουρανοκατέβατα κέρδη για να κερδίζουν τα golden boys του Μητσοτάκη

– Έχει κριθεί το ζήτημα των εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης καταρρέει, θα είμαστε πρώτο κόμμα

– Ο κ. Ανδρουλάκης πριν μιλήσει για πρόσωπα, ας μιλήσει για πολιτικές, κινείται στη γκρίζα ζώνη του δεν απαντώ.

Παναγιώτης Δρίβας