• 31 Ιουλίου, 2021

Τσίπρας σε προεκλογικούς τόνους: Ο ελληνικός λαός να στείλει σπίτι του τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν προλάβει να κάνει μεγαλύτερο κακό στην κοινωνία (vid)

 Τσίπρας σε προεκλογικούς τόνους: Ο ελληνικός λαός να στείλει σπίτι του τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν προλάβει να κάνει μεγαλύτερο κακό στην κοινωνία (vid)

«Η μόνη ασφαλής λύση είναι ο ελληνικός λαός να στείλει σπίτι του το συντομότερο δυνατό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν προλάβει να κάνει ακόμα μεγαλύτερο κακό στην ελληνική κοινωνία» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική κατά την κεντρική του ομιλία στο Ηράκλειο της Κρήτης.

«Με αυτούς τους κυνικούς και ανίκανους συνάμα, δε μπορεί η χώρα να βρει περπατησιά, δε μπορεί η κοινωνία να βρει στήριγμα. Είναι μονόδρομος πια να φύγουν. Όσο το συντομότερο τόσο το καλύτερο» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως ανέφερε, «εμείς είμαστε σήμερα πιο ώριμοι και πιο έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να ξαναγυρίσουμε τη πατρίδα μας στο δρόμο της δικαιοσύνης και της προκοπής. Η πυξίδα μας είναι οι αξίες και οι εμπειρίες μας. Και τα λάθη μας θα πω. Γιατί προφανώς κάναμε και λάθη, αλλά μάθαμε από αυτά»

«Αλλά μια νέα», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, «ισχυρή, προοδευτική κυβέρνηση που θα πάρει την εντολή από τον ελληνικό λαό να βάλει τέλος σε αυτή την παρένθεση της παρακμής και της ανασφάλειας. Της ρεμούλας και του πλιάτσικου. Μια κυβέρνηση που θα προκύψει την αμέσως επόμενη μέρα των εκλογών, ακόμη και των εκλογών της απλής αναλογικής, που μπορούν να μην είναι άγονες εκλογές, εφόσον ο ελληνικός λαός δώσει τη νίκη έστω και με μία ψήφο διαφορά στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Ειδικότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας. «Ήρθε η ώρα να πούμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη. Ενάμιση χρόνο τώρα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καταρρίπτει το ένα ρεκόρ ανεπάρκειας μετά το άλλο. Ένα διαρκές πίσω – μπρός. Με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με τα ανύπαρκτα τεστ, με το άνοιγμα των καταστημάτων, με την ανύπαρκτη ιχνηλάτηση, με το διαρκή συνωστισμό στα ΜΜΜ, με τον τουρισμό που ανοίγει δίχως σχέδιο, με τα σχολεία που ανοίγουν όπως κλείνουν, με τον εμβολιασμό που καρκινοβατεί. Και με τον ιό παρά, ότι μας είπε ο κ. Μητσοτάκης δυο φορές μέσα σε ένα χρόνο ότι τον νίκησε, ο ιός συνεχίζει να απειλεί και να αφαιρεί ζωές».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι όλα βρίσκονται σε διαρκή αναστολή. «Γιατί η χώρα δυστυχώς κυβερνάται από ανθρώπους αλαζόνες και αυταρχικούς, δίχως καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Και κυρίως από έναν πρωθυπουργό που έχει αποφασίσει ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει πολιτικά είναι να διχάσει, να χωρίσει τη χώρα σε στρατόπεδα. Η χώρα έχει έναν πρωθυπουργό που έχει αποφασίσει είναι ότι ο μόνος τρόπος για να μη ρίξουν όλοι οι πολίτες μαζί την ευθύνη στον ίδιο, είναι να ρίχνει ο καθένας ξεχωριστά την ευθύνη στο διπλανό του.

Αυτή όμως η τακτική εγκυμονεί βαθύτατους κινδύνους. Είναι ολισθηρός και επικίνδυνος δρόμος. Γιατί καμία κρίση δεν αντιμετωπίζεται με τη διχόνοια. Και ειδικά η υγειονομική κρίση χρειάζεται ενότητα. Ή όλοι μαζί θα νικήσουμε την πανδημία ή όλους μαζί θα μας νικήσει. Τώρα, λοιπόν, δεν είναι η ώρα του διχασμού, αλλά είναι η ώρα της ευθύνης και της λογικής».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικίνδυνο, λέγοντας ότι «ένας πρωθυπουργός που υβρίζει, διαχωρίζει και διχάζει μια κοινωνία ανήσυχη και φοβισμένη εν μέσω μιας πρωτοφανούς πανδημίας, δεν είναι απλά ένας κακός πρωθυπουργός. Είναι ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός. Είναι επικίνδυνος γιατί πέφτει από λάθος σε λάθος. Και δυο φορές επικίνδυνος γιατί ποτέ δεν παραδέχεται τα λάθη του».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώσε ότι «την ώρα που όλοι έχουμε το μυαλό στη πανδημία αυτός είδε την ευκαιρία:

«Για αυτό και η μόνη ασφαλής λύση είναι ο ελληνικός λαός να τον στείλει σπίτι του το συντομότερο δυνατό, πριν προλάβει να κάνει ακόμα μεγαλύτερο κακό στην ελληνική κοινωνία.

Η χώρα σήμερα χρειάζεται ηγεσία που θα προσδίδει ηρεμία και ασφάλεια. Όχι ηγεσία με πρωτοφανές έλλειμα ενσυναίσθησης των δύσκολων στιγμών που περνά η μέση οικογένεια, η ελληνική κοινωνία.

Ηγεσία που θα βοηθήσει τους Έλληνες να βάλουν τις ζωές τους σε μια τάξη. Όχι ηγεσία που διχάζει και σκέφτεται μόνο πολιτικά κέρδη και ζημιές» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.