Τσίπρας σε ομιλία του στο Περιστέρι: Ο Μητσοτάκης δεν τολμά να πάει σε εκλογές γιατί καταρρέει – Η πολιτική αλλαγή ξεκίνησε (vid)

 Τσίπρας σε ομιλία του στο Περιστέρι: Ο Μητσοτάκης δεν τολμά να πάει σε εκλογές γιατί καταρρέει – Η πολιτική αλλαγή ξεκίνησε (vid)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Πεπεισμένος, ότι ”η πολιτική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει” ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτό τόνισε στο άνοιγμα της ομιλίας που εκφωνεί αυτήν την ώρα σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στο Περιστέρι, την οποία χαρακτήρισε την “πιο αληθινή, πιο αδιάψευστη σφυγμομέτρηση”.

Όπως είπε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αυτός είναι «ο λόγος για τον οποίο δεν τολμά να προκηρύξει εκλογές ο κος Μητσοτάκης» και «για τον οποίο δε θα αντέξει για πολύ».

«Γιατί βλέπω στα πρόσωπά σας τη σιγουριά. Βλέπω στα πρόσωπά σας το αύριο. Γιατί είμαστε πολλοί και θα γίνουμε περισσότεροι. Γιατί η πολιτική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει. Γιατί όποτε και να στηθούν οι κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτος και με διαφορά”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στην «υπόσχεση» που έδωσε το βράδυ των εκλογών του 2019, «όταν έκλεινε ένας κύκλος μιας συγκλονιστικής πορείας» με «ένα διόλου ευκαταφρόνητο σχεδόν 32% στην κάλπη», ότι θα αντιστοιχηθεί «ο εκλογικός με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ», προκειμένου να φτιαχτεί «ένα μεγάλο, μαζικό και λαϊκό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς».

«Και να που σήμερα μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι κάναμε την υπόσχεσή μας πράξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μετά το 3ο Συνέδριό του και την εκλογική διαδικασία της 15ης του Μάη, δεν είναι απλά άλλο ένα κόμμα. Έστω μεγαλύτερο. Είναι ένα άλλο κόμμα», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, καλωσορίζοντας τα 110.000 «νέα μέλη του κόμματος».

«Από εδώ και εμπρός», όμως τόνισε, «δεν έχουμε παλαιά και νέα μέλη, έχουμε μόνο μέλη – συνιδιοκτήτες του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, με ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις από όποια πολιτική διαδρομή κι αν προέρχεται ο καθένας».

«Δράση και όχι υπομονή είναι η απάντηση σε ακρίβεια, ανασφάλεια, εργασιακή εκμετάλλευση», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προσέθεσε ότι «ο Μητσοτάκης δεν τολμά να πάει σε εκλογές γιατί καταρρέει».

«Έγκλημα και ακραίος κυνισμός η εξαπάτηση των συνταξιούχων με τα αναδρομικά», επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «δεν μας ενδιαφέρει η φθορά του Μητσοτάκη, αλλά η φθορά της κοινωνίας που καταρρέει».

«Οι εκλογές έγιναν εθνικά ανεύθυνη επιλογή όταν κατάλαβε ο Μητσοτάκης ότι δεν τον βολεύει», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να ξεσπιτώνονται οικογένειες και νέοι για χάρη του Airbnb».

«Κοινωνική ανάγκη η νίκη μας για να φύγει η κυβέρνηση συνεργασίας του Μητσοτάκη με τα συμφέροντα», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστάθηκε στην Uber γιατί εμάς δεν μας κρατάει κανείς, δουλεύουμε μόνο για το λαό».

Όθων Παπαδάκης