• 4 Αυγούστου, 2021

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Κανένας έντιμος εργολάβος δεν θα έδινε διαμέρισμα σε τέτοιο μπαταχτσή

 Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Κανένας έντιμος εργολάβος δεν θα έδινε διαμέρισμα σε τέτοιο μπαταχτσή

Αιχμηρός για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα δάνεια της Ν.Δ ήταν στην δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας ενώ παράλληλα ανέλαβε σαφή δέσμευση για την κατάργηση του εργασιακού νομοσχεδίου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνοντας συνέχεια στο ζήτημα των δανείων της Ν.Δ και απάντησε σε αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε πει νωρίτερα ότι δεν θα γίνονταν διαχειριστής σε πολυκατοικία που θα έχτιζε ο Αλέξης Τσίπρας ως πολιτικός μηχανικός: “Δεν ξέρω κανέναν εργολάβο, που βγάζει έντιμα τα λεφτά του, που θα έδινε διαμέρισμα σε έναν τέτοιο μπαταχτσή” σχολίασε.
Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε λέγοντας ότι “ξεπληρώνετε τα χρέη σας με balloon papers. Σας ρωτώ σε ένα από τα πολλά ακίνητα που εσείς έχετε, θα βάζατε διαχειριστή κάποιον που όπως εσείς αντί να μειώσει τα χρέη της επιχείρησής του -εσείς το κόμμα σας- τα αυξάνει κατά 30 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο συσσωρεύοντας 120 στην πενταετία σε ένα χρέος που συσσωρεύεται στην πλάτη του ελληνικού λαού; Αντί για ευφυολογήματα λοιπόν ελάτε να συζητήσουμε επί της ουσίας την πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει ώστε να πληρώσετε επιτέλους. Είναι ζήτημα ισονομίας και απέναντι στα κόμματα και απέναντι στον ελληνικό λαό. Αφήστε τα αστειάκια. Δεν μπορείτε να χρωστάτε εκατομμύρια και να κάνετε τις ακριβότερες καμπάνιες στο διαδίκτυο και εμείς να νοικοκυρεύουμε το κόμμα μας. Δεν μπορεί ένας πολίτης να μην έχει ενημερότητα και να μην μπορεί να επιχειρήσει και εσείς να συσσωρεύετε χρέη”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε επίσης ότι το εργασιακό νομοσχέδιο “θα το αποσύρουμε ότι οι πολιτικές συνθήκες θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις”, αναφερόμενος στην προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μάλιστα σχολίασε πως η κυβέρνηση αντί συγγνώμης σε νέους κάτω των 39 ετών που με δικές της υποδείξεις η επιτροπή όρισε μόνο ένα εμβόλιο κι άσκησε πιέσεις ενώ στην ΕΕ έλεγαν ότι αυτό προκαλεί θρομβώσεις στους νέους αυτό το εμβόλιο θρομβώσεις, συνεχίζει την καραμέλα πως η Αντιπολίτευση δεν «έβαλε πλάτη» στην διαχείριση της πανδημίας.
“Είπε ο κύριος Μητσοτάκης ότι δε βάλαμε πλάτη για την διαχείριση της πανδημίας. Νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να το πει μονάχα κάποιος που δεν έχει επίγνωση της πραγματικότητας ή είναι αχάριστος. Θέλω να θυμίσω ποια ήταν η στάση σας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι σε καθετί που έκανε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ .Σας θυμίζω ότι είχατε έρθει εδώ και μας κουνάγατε το δάχτυλο ως υπεύθυνους και εγκληματίες για τον ιό της γρίπης. Και έρχεστε σήμερα εδώ σα να μην έχετε καταλάβει τίποτα είπε ο κ. Τσιπρας.
“Ο Πολάκης ήταν στην Επιτροπή που έδωσε την οδηγία να το κάνουν οι κάτω των 60;Ο Πολάκης άλλαξε μετά απόφαση και είπε συγγνώμη λάθος αποσύρεται, γιατί είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία;” διερωτήθηκε από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας κατηγορώντας την κυβέρνηση πως ήταν αυτή που φλέρταρε με την ιδέα της υπουργοποίησης μελών της επιτροπής των ειδικών, κάνοντας τα, όπως χαρακτηριστικά είπε κομματικούς ταγούς των μικροκομματικών της σκοπιμοτήτων.