• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε τυμβωρύχος, ρίχνετε λευκή πετσέτα – Εμείς κριθήκαμε, θα μας πείτε για ποιον λόγο ζητάτε συγνώμη; (vid)

 Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε τυμβωρύχος, ρίχνετε λευκή πετσέτα – Εμείς κριθήκαμε, θα μας πείτε για ποιον λόγο ζητάτε συγνώμη; (vid)

Σε υψηλούς τόνους ήταν η δευτερολογία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ο οποίος απάντησε σε έντονο ύφος στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Μάτι αλλά και συνολικά για τη διαχείριση των πυρκαγιών και τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν άντεξε και μας έδειξε στη δευτερομιλία του το πραγματικό του πρόσωπο . Το πρόσωπο του κυνικού τυμβωρύχου». Με τυμβωρυχία αναδείχτηκε στη θέση του Πρωθυπουργού, με τυμβωρυχίες και ψέματα συνεχίζει και τώρα, ένδειξη ότι ρίχνει λευκή πετσέτα στα κρίσιμα ερωτήματα που τίθενται από τους πολίτες και ζητούν απάντηση», σημείωσε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια ανέγνωσε ανάρτηση του επικοινωνιολόγου Λευτέρη Κουσούλη στο Twitter ότι «η διαρκής χρήση μιας προηγούμενης τραγωδίας όπως το Μάτι με σκοπό τη δικαίωση των ενεργειών της εξουσίας στο παρόν είναι πολιτικά ανήθικη, αντιπαιδαγωγική κι αντιπολιτική» και αφού προσυπέγραψε, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας: «Είναι αντιπολιτική και ανήθικη η στάση σας».

«Έχετε να δώσετε απαντήσεις για το σήμερα; Εμείς κριθήκαμε στις εκλογές και αναλάβαμε την πολιτική ευθύνη», σημείωσε επίσης ο κ. Τσίπρας.

«Ήταν τότε που ο κ. Χρυσοχοίδης που κάθεται σήμερα δίπλα σας, για όσο κάθεται γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα, είχε πει ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι”. Σας είχα πει τότε ότι σας εύχομαι προσωπικά να μην σας τύχει μία τέτοια τραγωδία. Τότε ζητούσατε τις παραιτήσεις μας» είπε σε άλλο σημείο. «Έχετε να δώσετε απαντήσεις για το σήμερα; Εμείς κριθήκαμε στις εκλογές και αναλάβαμε την πολιτική ευθύνη», σημείωσε επίσης ο κ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα εκ νέου «υποκριτική» τη συγγνώμη του πρωθυπουργού, τη δήλωσή του για την απόδοση ευθυνών και την κατανόηση της οργής των πυρόπληκτων.

«Θα μας πείτε για ποιον λόγο ζητάτε συγνώμη; Τι κάνατε λάθος; Υποκριτική η συγνώμη και η δήλωση της κατανόησης του θυμού. Υποκριτική και η δήλωση για απόδοση ευθυνών την ώρα που πρέπει και σε αυτούς που πρέπει» είπε. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι στις καταστροφικές φωτιές υπήρχε έλλειψη εναέριων μέσων και ότι το μόνο που έκανε η κυβέρνηση ΝΔ είναι να εξελίξει το 112. «Είπατε ψευδώς ότι εσείς φροντίσατε για τα περισσότερα εναέρια μέσα από ποτέ. Τα μέσα που επιχειρούσαν ηταν εκείνα που είχαν προβλεφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση σε διαγωνισμό το Μάιο του 2019. Δεν έγινε άλλος διαγωνισμός».