Τσίπρας: Οι Ευρωπαίοι να καταδικάσουν τις τουρκικές επιθετικές ενέργειες

 Τσίπρας: Οι Ευρωπαίοι να καταδικάσουν τις τουρκικές επιθετικές ενέργειες

Συνάντηση με την πρωθυπουργό της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν, η οποία επισκέπτεται την Αθήνα, είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα, οι δυο τους συνομίλησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την απάντηση της Ε.Ε., τις αμυντικές ανησυχίες της Φινλανδίας και την προοπτική ένταξής της στο ΝΑΤΟ, καθώς και την τουρκική επιθετικότητα.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία που έχει η στήριξη του ουκρανικού λαού απέναντι στη ρωσική εισβολή – που παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο – και τη συνέχιση ισχυρών και στοχευμένων κυρώσεων.

Τέλος τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης – Τι αλλάζει με τα rapid test στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Τόνισε παράλληλα την ανάγκη για αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της Ε.Ε. και προώθηση ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για τερματισμό των ρωσικών πολεμικών επιχειρήσεων με επιστροφή στη διπλωματία και την ειρήνη.

Ο Αλ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι η σημερινή γεωπολιτική και ενεργειακή κρίση επιτάσσει μια νέα ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική και μια γενναία αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, που οφείλουν να στηρίξουν και τα πλεονασματικά κράτη-μέλη.

Τόνισε, επίσης, τη σημασία που έχει η καταδίκη των τουρκικών επιθετικών ενεργειών από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, στο πλαίσιο της Ε.Ε. αλλά και του ΝΑΤΟ.

Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία που έχει η συνεργασία των ευρωπαϊκών προοδευτικών δυνάμεων και ενημερώθηκε για την πολιτική της κυβέρνησης συνεργασίας της Φινλανδίας.

Μανώλης Δράκος