• 1 Μαρτίου, 2021

Τσίπρας: “Είστε ανεύθυνος πρωθυπουργός- Οι νεκροί δεν είναι στατιστική”

 Τσίπρας: “Είστε ανεύθυνος πρωθυπουργός- Οι νεκροί δεν είναι στατιστική”

Στην κυβέρνηση επέρριψε όλες τις ευθύνες “για όσα συμβαίνουν και όσα έρχονται” ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την για “ιδεοληψίες”, “αλαζονεία της εξουσίας” και “άρνηση να συμμεριστεί τις απόψεις της κοινωνίας”.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τις εξελίξεις στο ζήτημα της πανδημίας μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια “εξαιρετικά δύσκολη” κατάσταση, που απαιτεί από όλους, “μια νέα συνείδηση συλλογικότητας, μια νέα συνείδηση αλληλεγγύης”.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης προανήγγειλε χαλάρωση των μέτρων: “Έχουμε την ασφάλεια να μπορούμε να συζητήσουμε μια επαναφορά στην κανονικότητα”

“Είναι κατώτερος των περιστάσεων όποιος μέσα σε μια τέτοια κατάσταση, συμπεριφέρεται και πολιτεύεται με όρους ιδιοτέλειας κάθε είδους. Πολιτικής, ή και οικονομικής”, είπε, τονίζοντας ότι “η ειλικρίνεια, και η αφοσίωση, χωρίς κομματικούς και μικροκομματικούς λογαριασμούς, στην προσπάθεια να σωθούν όσο γίνεται περισσότερες ανθρώπινες ζωές, πρέπει να είναι η προτεραιότητά όλων μας”.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο που συνομολογούν οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, ότι “έρχεται τρίτο, ίσως χειρότερο κύμα, πανδημίας”. “Δεν το λέμε για να φοβηθούμε, ή να φοβίσουμε. Το λέμε για να προετοιμαστούμε, και να προετοιμάσουμε. Τη χώρα, την κοινωνία, το ΕΣΥ, τον εαυτό μας”, υπογράμμισε.

«Οι νεκροί δεν είναι στατιστική. Είναι άνθρωποι», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας την για μια ακόμα φορά ανεύθυνη εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Βουλή.

«Ό, τι κι αν λέει η συντεταγμένη προπαγάνδα σας, κύριε Μητσοτάκη, φοβάμαι ότι δεν είστε ο πρωθυπουργός που δεν έχει καμιά ευθύνη. Αλλά ο ανεύθυνος πρωθυπουργός», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση επιμένει να αυτοθαυμάζεται και να κάνει τα ίδια ακριβώς λάθη που έκανε κατά τη διαχείριση του δεύτερου φονικού κύματος της πανδημίας.

«Όλα χύμα και όλα στην τύχη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τις επιλογές της κυβέρνησης, επισημαίνοντας δηκτικά ότι «Το μόνο που δεν ήταν στην τύχη ήταν το πόσο έγκαιρα οργανώσατε τον εμβολιασμό των δικών σας στελεχών και των οικογενειών τους».

Οι πολίτες βλέπουν, ξέρουν και καταλαβαίνουν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και πηγαίνει στα τυφλά, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι αυτό που δεν μπορεί πια να κρυφτεί και το βλέπουν ολοένα και περισσότεροι και εκείνοι που ψήφισαν ΝΔ είναι η πανθομολογούμενη πλέον επιτελική ανικανότητα της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ανευθυνότητα που αποτυπώνεται και με τον περιφρονητικό τρόπο που συμπεριφέρεται στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, τους οποίους άφησε με απλήρωτες υπερωρίες ενώ τους έριξε και την Τόσο ανεύθυνος ώστε να συμπεριφερθείτε με τον πιο περιφρονητικό τρόπο στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της μάχης.