• 22 Απριλίου, 2021

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Διχαστικός, επικίνδυνος, κατώτερος των περιστάσεων – Είμαι περήφανος που δεν χρωστάμε σε κανέναν

 Τσίπρας για Μητσοτάκη: Διχαστικός, επικίνδυνος, κατώτερος των περιστάσεων – Είμαι περήφανος που δεν χρωστάμε σε κανέναν

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. “Αν θέλετε να στήσετε ειδικό δικαστήριο στον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι έβαλε τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ να βάλουν το χέρι στη τσέπη και να πληρώσουν, στήστε το. Δεν πρόκειται να σας κάνουμε τη χάρη να απολογηθούμε και από πάνω επειδή προστατέψαμε το δημόσιο συμφέρον» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη συζήτηση για την Προανακριτική εναντίον του Νίκου Παππά.

«Εσείς θα απολογηθείτε και θα σας γυρίσει μπούμερανγκ. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη η οποία και θα είναι ο τελικός κριτής μιας προειλημμένης πολιτικής σας απόφασης» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

  • «Αν για κάτι αισθάνομαι περήφανος αλλά και δυνατός πολιτικά είναι ότι δε χρωστάω σε κανέναν, δε χρωστάμε σε κανέναν. Ο κύριος Μητσοτάκης να ξέρετε πόσους έχει που ερίζουν για το ότι εξαιτίας του εξελέγη πρωθυπουργός. Πόσους έχει άραγε που ερίζουν μεταξύ τους για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη;» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Με 70 νεκρούς και 4.000 κρούσματα έρχεστε εδώ για να διχάσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους επειδή είχαν το θάρρος να εφαρμόσουν το νόμο, να εφαρμόσουν το Σύνταγμα και να προβάλλουν το δημόσιο συμφέρον απέναντι στα ιδιωτικά συμφέροντα» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεν «εμφανίστηκε στη Βουλή επειδή φοβήθηκε». Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «εμπνευστή και σκηνοθέτη του σχεδίου» της ΝΔ για προανακριτική κατά του Νίκου Παππά, αλλά και έναν πρωθυπουργό «διχαστικό, κατώτερο των περιστάσεων και επικίνδυνο».

  • «Είναι κρίμα που λείπει ο κύριος Μητσοτάκης. Θα μπορούσε να κάθεται στα έδρανα. Δεν είναι εδώ όχι γιατί τάχα μου δεν είναι απολύτως δική του προσωπικά επιλογή η δίωξη των πολιτικών αντιπάλων. Είναι πολιτική δειλία η απουσία του σήμερα» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Δεν είναι εδώ γιατί δεν έχει επιχειρήματα, γιατί δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος, γιατί δεν μπορεί να αντικρούσει τον πολιτικό λόγο. Δεν είναι εδώ γιατί φοβάται αυτήν την αντιπαράθεση, φοβάται να πάρει την ευθύνη την ώρα που θα έπρεπε να διαχειρίζεται με σχέδιο την υγειονομική κρίση να έχει ως μοναδικό σχέδιο πώς θα σπιλώσει, θα συκοφαντήσει, θα στοχοποιήσει και θα ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του κόσμου στοχεύοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους».